BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Serter ikna odalarının hesabını versin

BBP Genel Başkanı Mustafa Dertici, Nur Serter'in dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor.

Abone ol
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat sürecinin mimarlarının yargılanmasının, hukukun önüne çıkarılmasının takipçisi olduklarını söyledi. Destici, Nur Serter'in de dokunulmazlığının kaldırılarak yargı önünde hesap vermesini istedi.

Bununla ilgili somut girişimlerde bulunduklarını ve geçen yıl başta Çevik Bir olmak üzere sürecin aktörleriyle ilgili İstanbul adliyesinde suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Destici, 12 Eylül referandumundan ''evet'' sonucunun çıkmasının demokrasi adına nasıl olumlu sonuçlar doğurduğunun bugün yaşandığını vurguladı.

Destici, bugünkü gözaltıları, sürecin birinci dalgası olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''İki ve daha fazla dalganın olmasını bekliyoruz. Bu işin asıl mimarlarından mutlaka hesap sorulmalıdır. Yalnızca askerler değil sürecin uygulanmasında görev alan bütün kesimler (siyaset, medya, yargı, üniversiteler) bu sürece dahil edilmelidir. Mesela, ikna odalarının mucidi ve organizatörü Nur Serter'in dokunulmazlığının kaldırılarak onun da millete ve mağdurlara hesap vermesini sağlamak gerekir. O dönemde yaklaşık 70 milyar dolara yakın boşaltılan bankaların kimlerin lehine boşaltıldığı tespit edilmelidir.''

Bu kişilerin mal varlıklarına el konulması ve işledikleri fiille ilgili cezalandırılmaları gerektiğini belirten Destici, ''Başta başörtüsü mağdurları ve öğretim üyeleri olmak üzere bütün hakları iade edilmeli ve uğradıkları mağduriyetlerden dolayı karşılaştıkları kayıplar adil bir şekilde hesaplanarak, tazminat ödenmelidir'' ifadelerini kullandı.