BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Sert tepki gösterdi Rumlara karşı önlem alacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs Rum yönetimine sert tepki geldi. Rum tarafının görüşmeler sırasında Akdeniz'deki rezervleri çıkartmak için gemi getirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, buna karşı "Bizim de adımlarımız olacak" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs görüşmelerinden netice alınamamasında Rum tarafının samimiyetsizliğinden kaynaklandığını söyledi.  Görüşmeler sürerken Rum kesiminin Akdeniz'deki rezervleri çıkarmak için gemi getirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, sondaj çalışmalarını eleştirdi ve "Bu tek taraflı adımlara karşı bizim de atacağımız adımlar olacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gambiya Dışişleri bakanı ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs görüşmelerine değinen Çavuşoğlu, Rum tarafını "samimiyetsizlik"le suçladı.

"RUMLARIN TEK TARAFLI FAALİYETLERİNE DUYARSIZ KALAMAYIZ"

Rumların Akdeniz'de sondaj faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Kıbrıs'ta çözüm için müzakere yürütürken Rum kesiminin sondaj çalışmaları için gemiyi bölgeye getirdiğini gördük. Rum tarafının çözüm konusunda samimiyetsiz olduğunun göstergesidir. Çözüme odaklanacağı yerde provoke edecek şekilde sondaj çalışmalarını tek taraflı yürütmeye çalıştı. Samimi olmadıkları için bir sonuç elde edilemedi. Kıbrıs'ın etrafındaki rezervlerde KKTC'nin hakkı var. Rumların tek taraflı faaliyetlerine duyarsız kalamayız. Enerji Bakanlığı ile beraber atılacak adımlar konusunda işbirliği içerisindeyiz. Bu tek taraflı adımlara karşı bizim de atacağımız adımlar olacaktır."