BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.416,17
HABER /  GÜNCEL

Şeriata gidelim diyen sapık öğretmen için karar çıktı

Diyarbakır’da imam hatip lisesinde 16 yaşındaki öğrencisi A.D.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve mağdurun babasına, “Şeriata gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım” diye mesaj çektiği iddia edilen coğrafya öğretmeni A.B.’nin (34) yargılandığı davada karar çıktı.

Abone ol

Diyarbakır'da imam hatip okulunda görev yapan coğrafya öğretmeni A.B.'nin 16 yaşındaki kız öğrencisi A.D.'ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı. Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın 5’inci celsesine sanık A.B. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki görüşünü tekrarladı, hakkında ’cinsel taciz’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan A.B.’nin 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÖNCE ARTIRIM SONRA İNDİRİM: Mahkeme heyeti, sanık A.B.’yi ‘Sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan, önce iki kez ceza artırımı yaparak 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanığın geçmişi, yargılama sürecinde gösterdiği davranışı ve cezanın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak, iyi hal indirimi yapıp, cezayı 4 yıl 8 ay 7 güne indirdi. A.B., olayın basında yer almasının ardından Kulp Kaymakamlığı tarafından idari soruşturma açılarak, açığa alınmıştı.