BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,55
HABER /  GÜNCEL

Seri katilin cinayet anı kamerada

Cinayetle ilgili ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor. Seri katil zanlısı kurbanını öldürürken kameraya yakalandı.

Abone ol

İzmir'de 3 gece üst üste bankacı Esra Yaşar (27), üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) ve Azra takma adıl travesti Mustafa Has’ı öldürdükten sonra korku yaratan Hamdi Ayri’nin yakalanmasından sonra, zanlının işlediği cinayetlerle ilgili ayrıntılar gün ışığına çıkmaya başladı.

Habertürk gazetesi cinayet anının hemen öncesine ait güvenlik kameralarını ele geçirdi. Neşet Dişkaya imzalı haberde cinayete giden süreç ayrıntılarıyla yazılı.

Hamdi Ayri’nin geçtiğimiz pazar akşamı saat 00.30 sıralarında vurduğu ikinci kurbanı İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı öldürme anı olay yakınında bulunan bir eczanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

10 METRE GERİDEN TAKİP EDİYOR

Görüntülerde Hamdi Ayri’nin, evinin yaklaşık 500 metre ilerisinde bulunan alışveriş merkezinden çilek aldıktan sonra evine dönen Ayşe Selen Ayla’yı 10 metre geriden takip ettiği yer alıyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün el koyduğu görüntülerde; Ayşe Selen Ayla’nın, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan alışveriş merkezinden çıktıktan sonra yolu kısaltmak için Yüzbaşı Şerefettin Parkı’nın içinden geçtiği tespit ediliyor.

SOKAĞA GİRİNCE KATİL PEŞİNE TAKILIYOR

Parktan geçtikten sonra cinayetin işlendiği Tayfun Sokak’a giren Ayşe Selen Ayla’nın peşine katil zanlısı Hamdi Ayri’nin takıldığı görülüyor. Sol kolunda çantası, sağ elinde ise çilek poşeti bulunan Ayşe Selen Ayla, Tayfun Sokak ile Şimşek Sokak’ın kesiştiği dörtyol ağzına geldiğinde yolun güvenli olup olmadığını kontrol ettikten sonra devam ediyor. Ayaklarında spor ayakkabı bulunan genç kız, evine doğru yürüyor. 10 metre arkadan gelen ve sol elini cebine atmış bir şekilde yürüyen katil zanlısı Hamdi Ayri, genç kıza yaklaşıyor.

BİR SÜRÜCÜ FARK EDİYOR

Dörtyol ağzını yaklaşık 20 metre geçtikten sonra Hamdi Ayri, çıkardığı tabancayla Ayşe Selen Ayla’yı başından vuruyor. Genç kızın yere yığılmasından sonra çantayı alan katil zanlısı Hamdi Ayri kaçmaya başlıyor. Kanlar içinde yerde yatan Ayla’nın yardımına 1.5 dakika kimse gitmiyor. Hayatını kaybeden genç kızı cinayetin işlendiği sokaktan geçen bir otomobil sürücüsü fark ediyor.