BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Seri katili yakalayan polislere beş maaş

Üç kişiyi öldüren seri katil zanlısını yakalayan 370 polis ödüllendirilecek

Abone ol

İzmir'de geçen nisan ayında, üç günde üç kişiyi öldürdükten sonra Yunan adalarına kaçmak isterken Bodrum'da gözaltına alınan seri katil zanlısı Hamdi Ayri'nin yakalanmasında emeği olan 370 polise, para ödülü ve takdirname verilecek.

Takdirnamelerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verileceği, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından beş maaş taltifiyle ödüllendirildikleri belirtildi.

İzmir, nisanda arka arkaya işlenen ve birbirine çok benzeyen üç cinayetle korkulu günler geçirmişti. İlk cinayet Balçova ilçesinde, 25 Nisan Pazar saat 00.30 sıralarında işlendi.

Bir bankada çalışan Esra Yaşar (27), evine 50 metre kala sokakta yürürken başından 7,65 mm. çaplı bir tabancayla vurularak öldürüldü ve çantası çalındı. Polis buna gasp cinayeti olarak bakarken bir gece sonra, olay yerine 200 metre uzaklıkta İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22), aynı çapta bir tabancayla başından tek kurşunla vuruldu.

İki cinayetin ardından polis, Bolçova'da güvenlik önlemlerini arttırdı. Gece boyunca sivil ve resmi yaya devriyeler, motosikletli Yunus timleri ve asayiş ekipleri gezdi. Bu defa 7,65 mm. tabanca kullanan seri katil, Konak'ta ortaya çıktı.

Fevzipaşa Bulvarı 913 Sokak'ta, tarihî Kavaflar Çarşısı'nın Kavukzade kapısı önünde park halindeki 35 HZL 46 plakalı otomobilin sürücü koltuğunda, "Azra" takma adlı travesti Mustafa Has'ın (30) cesedi bulundu. İncelemede, üç olayda kullanılan silahın aynı olduğu belirlendi. Polis, yaptığı çalışmaların ardından güvenlik kamerası kayıtlarına giren zanlının Hamdi Ayrı olduğunu belirledi.

Üçüncü cinayetin ardından Muğla'nın Bodrum ilçesine gittiği belirlenen zanlı, kısa sürede yakalandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından, zanlı Ayri'yi yakalayan ekipte bulunan polislere takdirname verilmesi talimatı üzerine İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz harekette geçti. Yılmaz'ın onayıyla hazırlanan 370 kişilik takdirname listesi, Vali Kıraç tarafından imzalandı.

Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, şube müdür yardımcıları, emniyet amirleri, başkomiser, komiserler ve polis memurlarında oluşan 370 kişi için hazırlanan takdirnameler, önümüzdeki günlerde Kıraç tarafından törenle verilecek.

İl Emniyet Müdürü Yılmaz'ın, söz konusu 370 polise para ödülü de verilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teklifte bulunduğu, bunun üzerine Maaş Taltif Komisyonu'nun toplandığı belirtildi.

Toplantıdan, zanlının yakalanmasında emeği geçen polislere beş maaş taltif kararı çıktı.