BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Seri katile üç kez ağırlaştırılmış müebbet

İzmir'de birer gün arayla iki kadın ve bir travestiyi öldürerek korku salan, Hamdi Ayri, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İzmir'de birer gün arayla iki kadın ve bir travestiyi öldürerek korku salan, Bodrum'da yakalanıp, tutuklanan Hamdi Ayri, üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 3 yıl hapis 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Bodrum'da garsonluk yapan Hamdi Ayri, ilk olarak 25 Nisan 2010'da bir banka şubesinde çalışan Esra Yaşar'ı (27), Balçova İlçesi'ndeki Çağdaş Caddesi 5 numara önünde tabancayla başına ateş ederek öldürdü.

Ayri, genç kızın cep telefonu ve içerisinde şahsi eşyaları ile parası bulunan çantasını da aldı. Hamdi Ayri, bir gün sonra, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı (22) aynı yerin yakınlarında başına tabancayla ateş ederek öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ile içerisinde para ile kimlik ve banka kartları bulunan cüzdanı alıp kaçtı.

Ayri, son olarak, birlikte olmak için anlaştığı "Azra" takma isimli travesti Mustafa Has'ı (30), Kemeraltı'nda,bir otomobilde başına tek el ateş ederek öldürdü. Birer gün arayla işlediği üç cinayetin ardından gizlenmek için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne giden Ayri, gaspettiği cep telefonları satarken yakalandığı güvenlik kameraları görüntülerinden kimliğini belirleyen polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak İzmir'e getirildi.

Tutuklanan Hamdi Ayri hakkında adam öldürmek, silahlı yağma ve ruhsatsız silah kullanma suçlarından İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ayri, bugün sonuçlanan davada, üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 3 yıl hapis 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.