BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  GÜNCEL

Seri katil son cinayetinde yakalandı!

Eskişehir'in "pompalı" kâbusu jandarmanın düzenlediği operasyonla yakayı ele verdi.

Abone ol

Eskişehir'de Toprak ailesinden 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra kaçan İhsan Doğu, aynı aileden Ziya Akın'ı da öldürdürdü. Olay sonrası kaçan Doğu, jandarmanın tarafından kısa sürede yakalandı.

5 kişinin katil zanlısı olarak aranan İhsan Doğu, Muttalıp beldesinine bağlı Koyunlar Mahallesi'nde oturan Ziya Akın'ı pompalı tüfekle öldürdü. Olay yerinden kaçan Doğu'nun yakalanması için jandarma ekipleri operasyon düzenledi.

Geniş çaplı operasyon sonucu İhsan Doğu, saklandığı evin bahçesinde kıstırıldı. Kaçamayacağını anlayan Doğu, jandarma ekiplerine teslim oldu.

Jandarma ekiplerine ''kalp hastasıyım'' diyen Doğu, bu sırada fenalaştı. Doğu'nun koluna giren jandarma ekipleri, zanlıyı bahçenin yanı başındaki eve soktu. Evde bir süre dinlenen Doğu'ya ilaçları verilirken, çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada zanlının yakalandığını öğrenen belde halkı, evin çevresinde toplandı. Yaklaşık 1 saat sonra karakola götürülmek üzere evden çıkarılan Doğu, köylüler tarafından linç edilmek istendi.

Yetkililer, Doğu'nun son kurbanı olan Ziya Akın'ın da daha önce öldürülen Toprak ailesinin akrabası olduğunu bildirdi.

25 Ağustos'ta, Koyunlar Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan Yusuf Toprak (64), eşi Fatma Toprak (60), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Toprak'ı (48) evlerinde pompalı tüfekle öldüren İhsan Doğu, olaydan yaralı olarak kurtulan Sadık Toprak'ı (35) da geçen hafta öldürerek kaçmıştı.