BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Seri katil Filiz Atalay'ı yakalayan müdüre FETÖ'den gözaltı

Seri katil Filiz Atalay'ı İzmir'de günlerce iz sürdükten sonra yakalayan özel ekibin başındaki Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Karakuş 22 polisle adliyeye sevk edildi.

Abone ol

İZMİR'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan polislerden aralarında emniyet müdürlerinin de olduğu 22 polis adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenler arasında, Haziran ayında İzmir'de seri katil Atalay Filiz'in yakalanmasında ekibin başında olan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da bulunuyor.

93 POLİS BYLOCK PROGRAMI KULLANMIŞ

FETÖ soruşturması kapsamında akıllı cep telefonlarında 'Bylock' isimli şifreli programı kullanan 93 polis gözaltına alınmıştı.

Bu polislerden emniyetteki işlemleri biten aralarında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, emniyet müdürlerinin de bulunduğu 33 polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 60 polisten 22 polis daha bugün adliyeye sevk edildi.

ÖZEL EKİBİN BAŞINDA BULUNMUŞTU

Adliyeye sevk edilen polisler arasında, 3 kişinin cinayet zanlısı olarak aranan ve geçtiğimiz 12 Haziran günü İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanan seri katil Atalay Filiz'i yakalayan ekibin başında olan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da bulunuyor. Şüphelilerin suçlamaları red ettikleri öğrenildi. 38 polisin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.