BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Seri katil Atalay Filiz'in izi bulundu mu?

Ankara ve İstanbul'da en az 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz için polise ihbar yağıyor. Son olarak Güzelbahçe'de yapılan ihbardaki kişinin de Atalay Filiz olmadığı ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul ve Ankara’da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in izinin, İzmir’de ortaya çıkmasının ardından, polisin yanı sıra vatandaşlar da alarma geçti. En son görülmesinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, kimi İzmirli şüphelendikleri kişilerin fotoğrafını çekip polise gönderdi, kimisi de bir süre yanlarında alıkoyup ekiplere teslim etti. En son Güzelbahçe’de bankta oturan bir kişinin fotoğrafı ortaya çıktı, ancak o kişinin de Atalay Filiz olmadığı tespit edildi.

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü ileri sürülen Atalay Filiz’in, İzmir’e kaçtığı saptandı. Geçen 29 Mayıs’ta İzmir’e gelen Filiz’in, 4 saat kafeteryada kaldığı; ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi. Ancak aradan geçen yaklaşık 10 güne rağmen aramalardan bir sonuç alınamadı.

SON İHBAR "PARKTA OTURDU"

Atalay Filiz’i yakalamak için polisin çalışmaları sürerken, vatandaşlar da alarma geçti. Günlerdir kendisinden haber alınamayan Atalay Filiz için, İzmir’de de yüzlerce ihbar geldi. İzmirlilerden kimisi şüphelendikleri kişilerin fotoğrafını çekip polise gönderdi, kimisi de bir süre yanlarında alıkoyup ekiplere teslim etti. Tüm bu ihbarlardan polis bir sonuç elde edemedi. Atalay Filiz ile ilgili en son ihbar, Güzelbahçe’deki Şehit Üsteğmen Cüneyt Deveci Parkı’ndan geldi. Burada bankta oturan bir erkeğin fotoğrafını çeken vatandaşlar, polisten yardım istedi. Park ve çevresinde polisin araştırmalarından sonuç alınamadı. Fotoğrafı çekilen kişinin de Filiz olmadığı anlaşıldı.

ÜÇ GÜNLÜK EV İSTEDİ İDDİASI

Polisin aramalarından sonuç çıkmamasına rağmen vatandaşlar Atalay Filiz’in ilçelerinde olduğu iddiasında ısrar etti. Parkta oynayan çocuklar, Atalay Filiz olduğundan şüphelenilen kişinin, 15 dakika kadar oturduğunu, kendilerine sert ifadelerle baktıktan sonra ayrıldığını anlattı. Vatandaşlardan Nimet Tekbıyık, "Bize Atatürk rozeti vermek istedi. Parayla sattığını söyleyince almadık, o da elimizden alıp hızla uzaklaştı. Üzerinde görüntülerdeki gömlek altında eski bir kot pantolon vardı. Gözlüklü, bebek gibi bir yüzü vardı" dedi. Apartman görevlisi olan Hümeyra Hereklioğlu ise "Atalay Filiz olduğunu düşündüğüm kişi çantasıyla gelip üç günlük oda olup olmadığını sordu. Eşyalarının kamyonla sonradan geleceğini anlattı. Biz şüphelendik, yardım etmedik. Yakında sazlık vardı orada konserve kutuları ve çatal bulduk. Polis aradı ama bulamadı. Biz burada gizlendiğine inanıyoruz. Yakalamak için buralara bakmalılar" dedi.