BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  POLİTİKA

Şerefsizler sözü Meclis'i birbirine kattı

BDP'li Hasip Kaplan, Meclis'te KCK operasyonlarını eleştirerek ben teröristim diye bağırdı!

Abone ol

BDP'li Hasip Kaplan'ın KCK operasyonları ve sonrasında çıkan tutuklama kararlarıyla ilgili sözleri Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara neden oldu. "KCK'lılar teröristse ben de teröristim" diyerek operasyonları eleştiren Kaplan'a AK Parti sıralarından itirazlar yükseldi. Genel Kurul'daki tansiyon Kaplan'ın AK Parti sıralarına doğru dönerek "şerefsizlik etmeyin" çıkışıyla tavan yaptı

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı. Kendisinden önce konuşan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ı eleştirerek konuşmasına başlayan Kaplan, “Artık komisyon Başkanı olmuşsun, Başbakan’a yağcılık yapmana gerek yok” dedi.

"HANİ PAKETLEYİP GETİRİYORDUNUZ?"

Karayılan'ın yakalanmasıyla ilgili haberleri değerlendiren Kaplan, “Karayılan hikayesi, yılan hikayesine döndü. 3 tane bakan ‘Karayılan'ı paketliyoruz, getiriyoruz’ dedi. İran’da hangi yetkili ile temas kurdunuz? İran Dışişleri Bakanı ya da Genelkurmay Başkanı ile mi yoksa 4. derecede bir basın mensubu ile mi görüştünüz? Böyle asparagas haberlerin üzerine atlarsanız, sazan gibi olursunuz. Karayılan’ın yakalanması haberleri sazanlık örneğidir” dedi.

"KÜRTLER İKTİDARINIZI AL AŞAĞI EDEBİLİR"

Kaplan konuşmasına KCK uttuklamalarını eleştirerek devam etti. Tutuklanan belediye başkanları, meclis üyelerinin isimlerini ve bulundukları yerlerdeki oy oranlarını veren Kaplan, tutuklu KCK'lıların halkın oylarını alarak göreve geldiğini ve milletin iradesini temsil ettiklerini söyledi. Kaplan şöyle konuştu:

"Orta Doğu'da kazanımlarınız sizi bir günde yok edebilir, bir günde dibe düşürebilir. En büyük hatanız Kürt halkını karşı hedefe alıp düşman bellemenizdir. Kürt halkı kazanımlarınızı bir günde yere indirebilir ve sizin iktidarınızı al aşağı edebilir"

AK PARTİ SIRALARINDAN ZATEN TERÖRİSTSİN SÖZLERİ

Bu arada TBMM Grup Başkanvekili Sağlam, Kaplan'ı uyardı, ancak Kaplan, "Aklınızı başınıza toplayın. Eğer onlar teröristse ben de teröristim" diye konuşmaya devam etti. Kaplan'ın sözleri üzerine AKP sıralarından "Zaten teröristsin" sesleri geldi.

KAPLAN: "ŞEREFSİZLİK ETMEYİN" DEDİ

Bu sözler üzerine Kaplan da, "Şerefsizlik etmeyin! Doğru dürüst konuşun, herkes doğru dürüst konuşsun! Öyle ikide bir sataşarak, küfrederek burada olmaz" karşılığı verdi. Kaplan kendisini uyaran Meclis Başkanvekili'ne seslenerek, "Zaten teröristsin diyenlere suskunluğunu boz" diye çıkıştı.

Tartışma Kaplan kürsüden indikten sonra da devam etti. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Sayın Başkan, "Şerefsizlik etme" tabirini geri alacak" diye seslendi. Kaplan ise, "Konuşma, git otur yerine! Her gün "şerefsiz" kelimesini en bolca sizin Başbakan kullanıyor" karşılığını verdi.

Kaplan'ın bu yanıtı üzerine tepkiler arttı. Kaplan özür dile çağrılarına, "Hiç kimse bana özür dilettiremez, hele hele AK Parti" yanıtını verdi. Kaplan kürsüden indikten sonra AKP’li bazı milletvekilleri BDP Grubuna doğru giderek Kaplan’a tepkisini sürdürdü.