BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Şeref Karakan İle Pamukkale Colossea Thermal Hotel

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Denizli’nin gözbebeğidünyaca ünlü Pamukkale de bulunan Colossae Thermal Hotel’in Genel Müdürü ve aynı zamanda Denizli Otelciler Birliği Başkanı Şeref Karakan ile bir araya geldi.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Denizli’nin gözbebeği dünyaca ünlü Pamukkale de bulunan Colossae  Thermal Hotel’in Genel Müdürü ve aynı zamanda  Denizli Otelciler Birliği Başkanı Şeref Karakan ile bir araya geldi. 

    

15 yıldır Pamukkale de başarının ve istikrarın değişmeyen ismi Şeref Karakan örnek bir yönetici. Sadece oteli için değil Denizliyi dünyaya tanıtmak için adeta kendini hizmete adamış yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara sürekli iştirak ederek Almanya, Rusya, Dubai, İngiltere, Ukrayna, Tokyo, Hollanda gibi birçok ülkede Denizli’nin broşürlerini tek tek elleriyle dağıtacak kadar çalışkan ve örnek bir isim.

 

1978 Yılında Başlayan Sevda

1978 yılında Turban Abant Otelinde göreve başlayıp 13 yıl burada geçirdikten sonra 1993-1996 yılları arasında da Abant Taksim Otelcilikte başarıyla görev yaptı.Buradan sonra yolu Denizli de Pamukkale Colossae Thermal Hotel ile birleşti ve turizmde 15 yılı da Denizli turizmi için hep bir artı koyarak geçen Şeref Karakan 32 yıllık otelcilik yaşamında birçok şeyi sığdırdı ama en çokta başarı ve istikrarı…

Şeref Karakan, otel sahipliğinin önemli bir iş olduğunu Denizli adına dünyanın her yerinde canla başla çalışarak gösterdi. Denizli deki turizme olan ön yargıları değiştirdi ve Denizli turizmine olan öncü yaklaşımıyla gönülleri fethetti. DENTUROT (Denizli otelciler derneği) yönetim kurulu başkanı olarak da TURAOFEDİN  Türkiye deki 13.bölgesi olarak 60 otelci üyesi ile Denizli turizminin geleceği için yenilikçi atılımlarında öncülüğünü yapmaya devam ediyor.

 

Personelim İle İstikrarlı Bir Bütünüz

Otelimiz çalışanları en az 10-12 yıldır görevin başına ve gerçekten ekip ruhuyla bütünleşmiş bir otelcilik anlayışına sahibiz. Kongre turizminde Denizli Bölgesinin Örnek tesisi olarak birçok  uluslar arası kongreye ev sahipliği yapıyoruz ve aynı zamanda yurtdışında otelin pazarlaması yapılırken isim olarak tercih edildiğini marka bilinirliliğinin çok yüksek olduğunu Japonya da bile isim olarak tanınıyoruz.

 

Nicolas Cage’in Oteli

Kendisine ayrılan kral dairesinde krallar gibi ağırlanan Nicolas Cage film setindeki yorgunluğunu özellikle hem travertenlerden oluşan beyaz termal suyun hem de Karahayıt da ki kırmızı suyun dinlendirici ve şifa kaynağı etkisi ile attı. Otelimizde birçok protokol ağırlıyoruz.Ünlülerin adeta Pamukkale deki evi olmamız bizi son derece mutlu ediyor.

 

Şifa Bloğu

Cleopatra Suyu Bambaşka

Güneş yüzü görmeyen ülke misafirlerinin adeta şifa bloğu. Üç ayrı dünyayı bir arada yaşatıyoruz. Otelimizin ortadaki bölümü iş adamları için dizayn edilmiş, diğer bir bölüm ise aileler için birbirinden geçmeli odalarla isteklere cevap verecek sağlık bölümüne direk geçişi olan bir bölüm.Ve relax bölümümüz termal havuzlarımızın tam karşısında ki bölüm beyaz, kırmızı açık ve kapalı termal havuzlarımızda 37 C ile 64 C arasında demir ağırlıklı su özelliğimizle iki ayrı termal suyu bünyesinde barındıran bir tesis olmanın farkını misafirlerimize yaşatıyoruz. Hedefimiz Pamukkale de çıtayı yükselterek bölgeye örnek olmak, bölgenin günü birlik değil uzun vadeli tercih edilen bir bölge olmasını istiyoruz ve hep çalışmalarımız bu yönde sürdürüyoruz.

Sağlık bakanlığının işletme belgesine sahip SPA anlamında en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz. Çok yönlü ve çok amaçlı kullanım için Denizliye yolu düşen herkesi otelimize bekliyoruz.

 

Anadolu Turlarının Tercih Ettiği Bir Oteliz

Ülkemizin kültürel ve tarihsel ziyaretlerinde Pamukkale de özellikle tercih edilen bir oteliz.

Aynı zamanda da bölgenin en lüks termal oteliyiz. Çok yönlü kullanımın tek adresiyiz.

40 bin m2 lik bir arazi üzerine konumlandırılmış futbol klüpleri için antrenman sahaları, tenis kortu ve squash,voleybol ve basketbol sahalarından tutunda kır düğünleri yapılabilecek mekanlara sahibiz.

3 adet kral dairesi, tripleks daireler, bay bayan için ayrı havuzlar, özel aile banyolarımız mevcut ve hepsi termal kaynaklı.

1992 den beri Pamukkale de Tatilin Değişilmez Adresi

1992 yılının sonunda açılan Colossae Thermal Hotel o günden bugüne kadar devamlı gelen misafirleriyle ve bu misafirlerin sürekli artışıyla fiyat politikasındaki en uygun fiyat ile en iyi hizmeti vererek vazgeçilmeyen bir Pamukkale klasiği…

 

Denizli Ege Bölgesinde Termal Turizmin Adresidir

Coğrafi yapısı ve farklı termal su yapısıyla kırmızı ve beyaz termal suyun insan sağlığındaki

iyileştirirci etkilileri Colossae Thermal Hotel’in Tercih edilme sebeplerinin başında geliyor.

Kırmızı Suyu Dünyada Hiçbir Yerde Bulamazsınız

2831mg/lt toplam mineralizasyon’a sahip kalsiyum sülfatlı termo mineralli su niteliğindeki banyo uygulamaları şeklinde kronik dönem romatizmal hastalıklarda ortopedik, nörolojik, sekerlerin rehabilitasyonunda ve içme uygulamaları şeklinde mide- bağırsak şeklinde fonksiyonel rahatsızlıklarında ve safra yollarının kronik hastalıklarında tamamlayıcı uygulamalarında kullanıla bilir. Banyo veya ekstremite paket uygulamaları şeklinde ortopedik ve nörolojik tedavi unsuru olarak kullanılır.

 

Kaplıcalarda Uyulması Gereken Kurallar

Doktorunuzun öneri doğrultusunda kaplıcaya giriniz.

Banyo süresince mutlaka birinin refakati sağlanmalıdır yalnız banyoya girilmemelidir.

Termal Suların ısısına göre banyoda kalma süreleri ılık banyolarda 34-35 derece kalma süresi 20-30 dakikadır.

Sıcak banyolardaysa 36-37 derece kalma süresi 10-20 dakikadır.

Aşırı sıcak banyolar ise 38-40 derecedir kalma süresi de 5-10 dakikadır.

Banyoya aç yada tok karnına girilmemelidir. Yemekten 2 saat sonra girilebilir.

Banyodan sonra uygun oda ısısında ve hava cereyanı olmayan bir odada bir iki saat dinlenilmelidir.

Banyo süresi 10 günden az olmamalıdır. Normalde 1 kür 21 gündür. Günde 1 banyo önerilir. Haftanın 1 günü de dinlenilir diyen Dr.Feridun Özçiftçi amacınız hızlı bir şekilde hastalıklardan kurtulmak yerine evinize sağ salim dönebilmek olmalıdır diye ekledi.

 

Colossae Thermal Hotel Yenilendi ve Yenilenmeye Devam Ediyor

Yeni yapılan ilave 80 oda ve mevcut odaların ve kullanım alanlarını yeniledik diyen Şeref Karakan yıllar geçti ama saygı ve sabır bende hiç değişmedi…

Yatırımcımız Sayın Abdurrahman Karamanlıoğlu 2009 Ekim ayı itibarı ile otelimizi satın aldı ve o günden beri yeniliklerimiz durmaksınız devam ediyor. Yatırımcımız bölgeye yatırım anlamında yeni yatırımcılar için çok iyi örnek oldu. Hayır sever kişiliği ile de Akköy Anadolu Turizm  Meslek Lisesinin oluşumda büyük destek verdi. Çevre ve doğa bilinci içerisinde Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirerek Vali Yavuz Erkmen Hatıra Ormanını yaptırdık.

Mevsimsiz Turizm Anlayışı

Otelimiz 12 boyunca hizmet verip her dönem tercih edilebilir bir işleyiş yapısına sahip ve buda belirli zamanlara sığdırılmış tatil anlayışından daha farklı bir atmosferde misafirlerimize hizmet sunmamızı sağlıyor. Çok yönlü ve çok amaçlı hizmet üniteleriyle uzun süreli konaklamaların vazgeçilmez adresi olmak için çalışıyor.

 

Şeref Karakan Her zaman Genç ve Canlı Kalmasını Bilenlerden

Turizm eğer sevilerek ve isteyerek yapılırsa ömrü uzatacağına inanıyorum. 49 yaşındayım turizmi gerçekten çok sevdiğim için hem kızımı hem oğlumu turizmci yaptım. 

Kendini Hizmete Adamış bir Aile Anlayışı 

En büyük desteğim eşimin anlayışlı olması ve hep arkamda durmasıydı. Oğlum Şanghay da bir Turizm şirketinin tur operatörlüğünü, kızım ise Anadolu Turizm Meslek Lisesindeki Turizm öğrenimine devam ediyor.

Elleri Öpülesi Büyüklerimle Çalıştım

 Bu mesleğe başladığımda en büyük avantajım çok iyi idarecilerle çalıştım, onlardan büyük dersler aldım. Bugünlere gelmemde büyük payları vardır. Kendilerini her zaman takdirle anarım.

 

Valimiz Yavuz Erkmen Çözüm Merciidir

Denizli Turizmi adına sayın valimizin yaptıkları bizleri son derece mutlu etmek ile beraber İlimiz adına tüm sektörler tarafından çok sevilen en büyük manevi destekçimizdir.

2018 de bölgenin yatak kapasitesi 25 bine ulaşacak. Denizli otelciler birliği başkanı olarak bölgemizdeki turizm yatırımları bizleri son derece umutlandırırken termal anlamında Saray köy ve Gölemezli bölgelerindeki termal ve sağlık turizmi ve Karahayıt bölgesindeki alınan yerler bizi umutlandırmaktadır.

Genç turizmcilerin yaptıkları işi severek yapmaları, turizmi çok fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu bilmeleri ve evliliklerini kurarken eşlerine bunu çok iyi anlatarak yola çıkmalıdırlar. Bizim büyük bir ciddiyetle önem verdiğimiz gerçek şudur ki personelimize olan sevgi saygı ve eğitim çalışmalarımızla misafirlerimize daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz ve büyük bir aileyiz. 

Evet tam 15 yıl durmaksızın Colossea Termal Hotelin de Genel Müdürlük görevini sürdüren Karakan beyefendi kişiliğiyle, alçak gönüllü babacan yapısıyla  personelinin ve onu tanıyanların saygısını kazanmayı bilmiş ve otelcilik sektöründe en zorunu başararak uzun yıllar görevinin başında kalmıştır.

Nice Uzun Yıllara Şeref  Karakan …