BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Serdar Tuncer Devlet Bahçeli'yi ayakta alkışladı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Serdar Tuncer, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yazdı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın adaylığına tam destek vermesi konuşulmaya devam ediyor. Köşe yazarları günlerdir "Bahçeli ne yapmak istiyor?" sorusuna yanıt arıyor. Yeni Şafak gazetesi yazarı Serdar Tuncer, yankı uyandıran çıkışı "Türkmen Beyi" başlıklı yazısında değerlendirdi.

Tuncer'e göre Bahçeli'nin kitik hamlelerininin doğru tahlil edilmesi için ihtiyaç olan şifre “7 Ağustos’ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır.” cümlesinde gizli. Bahçeli'ye destek çıkan Tuncer, yazısının sonunda "Türkiye tarihi yazılırken isminin minnet gözyaşlarıyla anılacağına inandığım yiğit Türkmen Beyi’ni hürmet ve şükranla bir kez daha ayakta alkışlıyorum." ifadelerine yer verdi. İşte Tuncer'in dikkat çeken yazısından bir bölüm:

AÇIKLAMANIN MUHTEMEL SONUÇLARI NE OLUR?
"(...)Şayet söylendiği gibi yeni bir parti kurmak niyeti var ise Sayın Gül, bu kesin destekten sonra mutlaka bir kez daha düşünecektir. CHP başta olmak üzere diğer muhalefet partileri şimdiden 2019 planlarını gözden geçirmek durumunda kalacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hem kendi seçmeni, hem Türkiye ve dünya ölçeğinde güç ve itibarı bu açıklamayla iyiden tahkim edilmiştir. AK Parti iktidarının uzun soluklu planlar yapabilmesinin önü ciddi bir şekilde açılmıştır.

AÇIKLAMAYLA NELER GÖZE ALINMIŞTIR?
MHP içinden ve ülkücü seçmen kitlesinden gelebilecek eleştiriler başta olmak üzere, İyi Parti ve CHP’nin MHP’yi yıpratmak için söyleyebileceği bütün argümanlar ve bunların sonuçları göze alınmıştır. Dahası; “Herhangi bir talebimiz yoktur ve olmayacaktır” demek suretiyle seçim barajının düşürülmemesi halinde MHP’nin TBMM’de temsil edilememesi pahasına bu açıklama yapılmıştır.

AÇIKLAMA NEDEN YAPILMIŞTIR?
Sayın Bahçeli’nin bir bildiği var. Ülkücü kesimin bir kısmının zannettiği gibi MHP böylelikle tasfiye edilmemekte, bilakis Cumhurbaşkanlığı referandum sürecinden bu yana Türkiye’nin gündem belirleyen partisi sıfatıyla kilit bir konuma yükseltilmektedir. Böyle derken bazı Ankara gazetecilerinin, Sayın Bahçeli’nin, bu çıkışları partisinin kilit konumunu güçlendirmek adına yaptığı yorumlarına katılmadığımı da ifade etmek isterim. Bir şeyi sizin bir sebeple yapmanız başkadır, o yaptığınız şeyden öyle bir netice çıkması çok daha başka.

Bildiğinin ne olduğunu konuşmasında söyledi MHP Genel Başkanı: “7 Ağustos’ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır.”

Devlet Bahçeli’nin kritik hamlelerini doğru tahlil edebilmek için ihtiyacımız olan şifre bu cümlelerde gizli. Evet, 15 Temmuz’u kimin yaptığı, niçin yaptığı, neden yapamadığı, bundan sonra neler yapmak isteyeceği, istediğini başarırsa Türkiye’nin sonunun ne olacağı, başaramamaları için nelerin yapılması ve yapılmaması gerektiği sorularına cevap vermeden bu hamleleri anlamak ve doğru yorumlamak mümkün değildir.

Türkiye tarihi yazılırken isminin minnet gözyaşlarıyla anılacağına inandığım yiğit Türkmen Beyi’ni hürmet ve şükranla bir kez daha ayakta alkışlıyorum.