BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,87
HABER /  GÜNCEL

Serbest bırakan savcıya sürgün!

Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kişiyi serbest bırakan savcı, Zonguldak'a gönderildi.

Abone ol
KONYA'da, 17 Aralık'taki törende konusu 'hırsızlık' olan bir diyalog sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının talebiyle karakola götürülen kişinin serbest bırakılması nedeniyle Zonguldak'a atandığı ileri sürülen Cumhuriyet Savcısı Recep Altun henüz görevine başlamadı.
 
Konya Baro Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, 17 Aralık'ta Konya'daki törenler sırasında meydana gelen olayın ardından karakola götürülen kişinin serbest bırakılması yönünde karar veren savcı Recep Altun'un, bu nedenle Zonguldak Adliyesi'nde geçici olarak görevlendirildiğini söyledi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, savcı Recep Altun'un, 1 ay geçici görev yapacağıyla ilgili yazının kendilerine ulaştığını söyledi. Ancak savcı Altun'un henüz görevine başlamadığını belirten Başsavcı Özbakır, şöyle dedi:
 
"22 Aralık Pazartesi günü göreve başlaması gerekiyordu. Ancak, şuana kadar göreve başlamadı. Muhtemelen ya rapor ya da izin aldı. Adalet Bakanlığı'ndan bu konuda herhangi bir yazı gelmedi. Burada 1 ay geçici olarak çalışacak. Sürenin bitiminde görev süresi uzayacak mı yoksa başka bir yere mi gönderilecek, onu biz bilemeyiz?"