BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Serap'ın katillerine müebbet hapis!

Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılarak lise öğrencisi Serap Eser’in ölmesiyle ilgili dava bugün karara bağlandı

Abone ol

İETT otobüsüne yapılan molotoflu saldırıda hayatını kaybeden Serap Eser davasında 2 tutuklu sanık 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan getirildi. Tutuksuz sanık Merdan Berk ise duruşmaya katılmadı.

AVUKAT BERAAT İSTEDİ
Duruşmada ilk olarak sanıkların avukatı Ömer Çiftçi son savunmasını yaptı. Sanık Hamit Aksan’ın emniyetteki ifadesinde olaya karıştığını söylediğini belirten avukat Çiftçi “Sonra bu ifadesinden vazgeçti. Karışsaydı gidip kendi teslim olmazdı. Hangi akılla ben yaptım demiş bilmiyorum. İradesinin sakatlandığını düşünüyorum. Emniyetteki ifadesine katılan avukatı polis ayarladı. Kim olduğunu bilmiyoruz. Bu avukatın mahkemede dinlenmemesi eksikliktir. Suça karışmış olsalar bile kasıt otobüse zarar vermektir. Öngörülemeyen bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bu nedenle beraatlerine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

SANIKLAR BERAATİNİ TALEP ETTİ
Mahkemede son sözü sorulan Salman Akpınar, “Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Son sözü sorulan Hamit Aksan, diyecek bir şeyi olmadığını söyledi.

İKİ SANIĞI İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Bir süre ara verdikten sonra davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar’ın “PKK silahlı terör örgütü adına hareket ederek üzerlerine atılı olan devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdiklerini" belirtti. Mahkeme Heyeti, sanıkların suçun işlenişi, fiilin özellikleri, kastın yoğunluğu, olaydaki konumlarını dikkate alarak ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

İki sanığın, 18 yaşından küçük maktul Serap Eser’i patlayıcı madde atmak sureti ile yakarak kasten öldürmek suçunu işlediklerini kaydeden Mahkeme heyeti, sanıkların bu suçtan da ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme iki suçtan verilen cezada da, sanıkların pişmanlık göstermemesi nedeniyle indirim yapmadı.

İKİ SANIĞA AYRICA 6’ŞAR YIL 8’ER AY CEZA VERİLDİ
İki sanığın ayrıca “patlayıcı madde bulundurmak ve nakil etmek" suçundan 6’şar yıl 8’er ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

TUTUKSUZ SANIK BERAAT ETTİ
Tutuksuz sanık Merdan Berk’in “Kasten çocuk öldürmek, patlayıcı madde atmak, kamu malına zarar vermek" suçlarından beraatine hükmedildi.

SERAP ESER 29 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERMİŞTİ
Küçükçekmece'de 8 Kasım 2009 günü 89-A numaralı Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne yapılan molotof kokteylli saldırıda 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser yanmıştı. 29 gün hastanede yaşam savaşı veren Eser, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.