BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Şerafettin Elçi'nin cenazesinde bir onlar yok

Kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi için tören düzenlendi. Elçi'nin cenazesine MHP'liler katılmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Dün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için TBMM'de tören düzenlendi.

MHP'DEN TUHAF BAHANE
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Şerafettin Elçi'ye TBMM'de düzenlenen törende hiç bir MHP'li olmamasının sorulması üzerine garip bir bahane sundu
(DEVAMINI OKU)

İktidar partisi, BDP ve CHP'liler törene tam kadro katılırken gözler MHP lideri Devlet Bahçeli'yi aradı. Sadece Bahçeli de değil MHP'den hiç kimse yoktu. Bu da merak konusu oldu.

HERKES ORDA BİR MHP YOK

Şerafettin Elçi için Meclis'te tören düzenlendi. Tören Elçi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasetçiler katıldı.

cenaze.20121226121656.jpg

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ile bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Meclis bürokratları cenazede olan isimlerden bazılarıydı.


YAŞAR KEMAL'DEN ŞERAFETTİN ELÇİ MESAJI


Kansere yenik düşen Kürt siyasetinin önemli ismi Elçi için ünlü yazar Yaşar Kemal'den taziye mesajı geldi. Yaşar Kemal'in Elçi için söylediklerini okumak için TIKLAYIN

ŞERAFETTİN ELÇİ KİMDİR?

Şerafettin Elçi, 14 Mart 1938 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Cizre'de, liseyi Mardin'de okuyan Elçi, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Diyarbakır'da avukatlık stajı yaptı.
(DEVAMINI OKU)


Törende, Elçi'nin damadı ünlü teknik direktör Mustafa Denizli de bulundu.

Dikkat çeken ayrıntı ise törene hiçbir MHP'linin katılmaması oldu. Ne genel başkan ne de vekil veya grup başkanvekili düzeyinde bir temsil gerçekleşmedi. Töreni izleyen gazeteciler de MHP'den katılım olmadığını doğruluyor.

CİZRE'DE GÖMÜLECEK

Törene gelenler, Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi.

Elçi'nin cenazesi yarın Şırnak'ın Cizre ilçesinde Seyit Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından Cizre mezarlığında toprağa verilecek.

BARIŞIN "ELÇİ"SİYDİ

Kürt siyasetinin "barış Elçi"si olarak nitelenen Şerafettin Elçi için sosyal medyada siyasetin önemli isimleri başsağlığı mesajları yayınlıyorlar. Onlardan bazıları şöyle;

screen-shot-2012-12-26-at-12.06.00-pm.png
screen-shot-2012-12-26-at-12.06.09-pm.png
screen-shot-2012-12-26-at-12.06.33-pm.png