BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Şenol Güneş Fenerbahçe'ye küfür etti mi? İşte o video ve açıklaması

Bugün saat 21.00'da oynanacak olan Fenerbahçe Beşiktaş derbisi öncesinde Şenol Güneş'in bir videosu gündeme oturdu. Şenol Güneş Fenerbahçe'ye küfüre eşlik ettiği iddialarına açıklık getirdi. İşte o video ve Şenol Hoca'nın açıklaması.

Abone ol

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi için geri sayım başlarken Şenol Güneş Beşiktaş'ın Sarpsborg'la yaptığı maçtaki bir işareti ile yeniden gündemde.

Sosyal medyada tartışma konusu olan video kaydında Beşiktaş taraftarı 3-1 kazanılan maçtan sonra Fenerbahçe'ye küfürlü tezahürat yapmaya başlıyor. Tam bu esnada Şenol Güneş tribünlere dönerek 'tamam' işareti yapıyor. İşte bu görüntü Şenol Hoca'nın küfüre onay verdiği şeklinde yorumlanıyor. Şenol Güneş ise işin aslını anlattı. Önce o video görüntülerini verelim:

Şenol Güneş diye bağırdılar ben de dönüp...  : Sarpsborg maçının sonrasında yaşanan olayları tesislerdeki arkadaşlarına anlatan Şenol Güneş şunları söyledi:
-"Tam ayrılırken 'Şenol Güneş' diye bağırdılar. Ben de dönüp baş parmağımı kaldırdım. O sırada küfürlü tezahürat yapılmış. Ben de sonradan seyrettim. Tamamen talihsiz bir tesadüf üzerinden, 'Şenol Güneş küfürlü tezahüratta destek verdi' denilir mi? Benim böyle bir şeyi onaylamam mümkün mü?" .



''KÜFRÜ DUYMADIM BİLE''

Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de kendisine dakikalarca küfür edildiğini hatırlatan Güneş şunları söyledi:

-"Kimin sahasında olursa olsun küfre onay vermem. Ben Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bana edilen küfürleri de duymamıştım. O gün de (Sarpsborg galibiyeti sonrası) Vodafone Park'ta Şenol Güneş denildiği için taraftarı selamlamak istedim...." "Tam arkamı döndüğümde sadece Şenol Güneş kısmını duyduğumda dönüp o işareti yaptım. Sonrasından gelen küfrü bile duymadım. Ali Koç'un gelişiyle bazı şeylerin değiştiği bir ortamda ben neden başka bir camiayı üzebilecek bir küfre onay vereyim ki.

''KARALAMA KAMPANYASI''
-"Sosyal medyada yapılan bu tür karalama kampanyalarının Türk futboluna yarar değil zarar getireceğini de dile getiren Güneş'in, "Kusura bakmasınlar ama kimse bu olay üzerinden algı operasyonu yapmasın. Derbi çok daha farklı havalara sokulmamalı. Ben bu ülkenin milli takım hocalığını yapmış, yıllardır Türkiye'nin birçok kulübünü çalıştırmış bir teknik adam olarak küfre onay vermem. Maalesef sosyal medya, olayları çok farklı yönlere çekiyor. Bu durumdan da hepimiz zarar görüyoruz" diye isyan ettiği vurgulandı.