BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  DÜNYA

Şengal'i PKK mı ele geçirdi? Büyük kriz patladı

ŞENGAL'in IŞİD'den alınmasının ardından Kürtler arasında kavga patladı. Şengal'i kim kurtardı PKK mı Peşmerge mi? Barzani özel olarak vurgu yaptı PKK'nın sitesi 'fırsatçı' dedi.

Abone ol

IŞİD'in elindeki Şengal'in bugün kurtarılmasının ardından PKK ile Peşmerge arasında kavga patlak verdi. Şengal'e kim girdi PKK operasyona katıldı mı?

Mesud Barzani Şengal operasyonuna 'Peşmergeler dışında hiçbir güç katılmamıştır' diyerek PKK'nın ilçeye girdiği iddiasını yalanladı.

PKK kanadı ise fotoğraf ve video yayınlayarak, Şengal operasyonuna katıldıklarını duyurdu.

ABD GAZETESİ : ŞENGAL'E İLK PKK GİRDİ

ABD gazetesi Wall Street Journal, Şengal kentine “İlk olarak PKK'nın girdiğini' öne sürdü.

PKK militanlarının Şengal'e girerken çekilen fotoğrafları var.

WSJ haberinde "PKK savaşçılarına kente ilk girenler oldu ve kentin enkazla dolu sokaklarında devriye girdi. Peşmerge güçleri ise kısa bir süre sonra onları takip etti” bilgisi verildi.

WSJ “Operasyona düzinelerce PKK’lının katıldığını” duyurduğu haberinde Peşmerge ile PKK arasında yaşanan tartışmaları anımsatıp ilginç bir bilgi paylaştı. WSJ'nin haberine göre PKK ve Peşmerge operasyonda sadece “iki tarafın tanıdığı Kürt bayrağının kullanılması konusunda uzlaşıya vardı'.

MESUD BARZANİ'DEN PKK YOK AÇIKLAMASI

Şengal'in alındığı haberini duyuran Mesud Barzani ise yaptığı son dakika açıklamada özellikle bir cümlenin altını çizdi. Barzani "Şengal'i Peşmerge kurtarmıştır. Peşmegenin dışında hiçbir güç bu operasyonda yer almamıştır" dedi.

PKK ŞENGAL OPERASYONUNDA VARDIK

Şengal Dağı'nda basın toplantısı düzenleyen Barzani'nin bu sözlerine PKK'nın yayın organlarından sert reaksiyon geldi. ANF üzerinden yayınlanan Şengal analizinde Barzani için 'fırsatçılık' yapıyor denildi.

Şengal operasyonuna PKK'nın katıldığını ilan edilen haberde şu ifadeler yer aldı;

-KDP basını yürüttüğü ‘Şengal’i peşmerge kurtardı’ algı operasyonundan vazgeçmelidir. Şengal Kürt güçlerinin ‘ortak’ operasyonu sunucu özgürleştirildi. Dünya âlem bu gerçeği böyle biliyor. Şengal’de çok istenilmesine rağmen, KDP’nin ayak diretmesi sonucu ortak komutanlık kurulamadı. Bir anlamda herkes bulunduğu yerden operasyona katıldı.