BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  DÜNYA

Şengal'de keskin nişancı savaşı!

Musul ilinin Sincar (Şengal) ilçesindeki çatışmaların üçüncü gününde ağır silahlar yerine hafif silahlar kullanıldı.

Abone ol

Irak'ın Musul ilinin Sincar (Şengal) ilçesinde Peşmerge güçleriyle terör örgütü IŞİD militanları arasındaki çatışmalar keskin nişancıların karşılıklı ateşleriyle devam etti.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Sincar'daki çatışmaların üçüncü gününde ağır silahlar yerine hafif silahlar kullanıldı. İlçenin kuzeybatı yönündeki tepelere konuşlanan Peşmerge keskin nişancılar, kanaslarla ateş eden IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmeye çalıştı. Tarafların gün boyu karşılıklı ateşleri sürerken, Peşmergenin ağır silahlar kullanmadığı ve ele geçirdiği bölgede beklemeyi tercih ettiği görüldü. Peşmerge komutanları, koalisyon uçaklarının hava saldırılarına hedef olmamak için yerlerinde beklemelerinin daha doğru olduğunu ifade etti. IŞİD'in "intihar saldırıları" ve bombalı tuzakları da Peşmergenin ilerleyişini engelliyor.

YPG DE PEŞMERGE'YLE BİRLİKTE SAVAŞIYOR

Sincar'daki çatışmalarda Suriye'den gelen Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) de Peşmergenin yanında IŞİD'le savaştığı görüldü. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da sabah saatlerinde IŞİD hedeflerini bombalayarak, Kürt güçlerine destek verdi. Bu arada savaş uçaklarının görüş açısını azaltmak isteyen IŞİD militanlarının, lastik yakarak ilçe üzerinde duman bulutları oluşturması dikkati çekti.

Musul'da Yezidi nüfusuyla bilinen Sincar ilçesi, Peşmerge güçlerinin 3 Ağustos'ta çekilmesiyle terör örgütü IŞİD'in eline geçmişti. İlçe ve köylerini terkeden 30 bin Yezidi, Sincar Dağı'na sığınmıştı. Bu Yezidilerin 20 bini güvenli kara koridorunun açılmasıyla Halk Savunma Birlikleri (YPG) kontrolündeki Suriye sınırı güzergahından Irak'ın Duhok iline nakledilmişti. Dağda bir hafta aç ve susuz kalan ve saatler süren yolculuğun ardından kurtulan Yezidilerin, yaşadıkları dünyanın dikkatini çekmişti. IŞİD'in, kendilerine özgü dini inanışları olan Yezidilere saldırması, Irak'a yönelik askeri ve insani yardımları hızlandırmıştı.