BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  MEDYA

Şener'den Fethullah Gülen iddiası!

Gazeteci Nedim Şener, cemaatle ilgili ayrı ayrı dosyalar hazırlandığını söyledi. Şener'e göre devlet isterse Gülen için rahatlıkla örgüt suçlaması yapabilir.

Abone ol

Gazeteci Nedim Şener, İstanbul merkezli Tahşiyeciler Operasyonu'nu değerlendirdi. Cemaatle ilgili ayrı ayrı dosyalarda şikayetleri aldığını ve farklı savcılıklar tarafından yeni soruşturmalar hazırlandığını söyleyen Şener, "Devlet eğer bir dosya hazırlıyorsa bu örgütü Fethullah Gülen'in yönettiği çok açıktır" diye konuştu. İşte Şener'in yeni operasyonların sinyalini verdiği o sözleri;

Ergenekon sanıkları arasında yer alan Nedim Şener, CNN Türk'te İstanbul merkezli Tahşiyeciler Operasyonu'yla ilgili konuştu. Yeni operasyonların sinyalini veren Şener, cemaatle ilgili olarak çeşitli kumpas iddialarının bulunduğunu ve bunlarla ilgili ayrı ayrı şikayetler alınarak dosyalar hazırlandığını söyledi. İşte Şener'in canlı yayındaki o sözleri;

"Hükümetin cemaatle ilgili yürüttüğü bir diğer çalışma ise yapıyı Kırmızı Kitaba koya çabası. Dolayısıyla bunu karşı tarafın şikayet dilekçesini, gözardı etmemek gerekiyor. Yani o Tahşiye operasyonuna muhatap olan kişiler, onlar da suç duyurusunda bulunmuşlar. Yani bu insanları devlet, hükümet hareketlendirdiyse, "şikayetçi olun" dediyse başka bir şey! Eğer insanların kendileri yaptıysa ortaya çıkan fotoğraf bu!

"FETHULLAH GÜLEN YÖNETİYOR"

Yanlız burada Abdulkadir Bey'in de söylediği gibi olaya gazetecilerin konması tartışma konusu. Diğer taraftan bunların hepsi olabilir mi? İnsanın aklına gelebiliyor tabi ki! Bu örgütü Fethullah Gülen'in yönettiği çok açık yurtdışından. Zatan adım adım, tutuklamalar olsun, yapılacak eylemler olsun, nasıl durulacağına ilişkin Fethullah Gülen bir şekilde yönlendiriyor cemaatini. Dolayısıyla burada bir problem yok. Devlet bunları bir örgüt olarak tanımlıyorsa, suç örgütü olarak görüyorsa çok belge de aramasına gerek yok. Rahatlıkla birşey uydurabilirler yani. Kılıfına uydururlar ve suçlu ilan edebilirler. Hukuk, devletlerin elinde bir oyuncak olduğu için bunlar olabilir.

"AYRI AYRI DOSYALAR HAZIRLANIYOR"

Bu olayda karşı tarafın bir mağduriyeti var. Hep bir mağdurlardan bahsediliyor ya! Burada Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarının mağdurları var. Oda TV'de ki arkadaşlar da mağdurlar. Bunların şikayetleri ayrı ayrı toplanıyor savcılıkta. Bunu biliyor musunuz bilmiyorum. Bu konuda üç dört tane savcı görevlendirildi ve aynı bu Tahşiye operasyonunda olduğu gibi hukuksuzluklar nerede gerçekleşiyorsa ifadel verip, şikayet dilekçeleri veriyorlar. Kamuoyuna yansıyan örnekleri var bunların."