BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.430,29
HABER /  POLİTİKA

Şener'den Erdoğan'a terör suçlaması

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın terörü tahrik ettiğini söylerken yolsuzlukla suçladı.

Abone ol

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''TBMM'de ülke sorunları üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorlar'' dedi. Şener, "Erdoğan'ın neden benimle birlikte terör olayları arttı diye sorması gerekiyor" dedi.

Şener, partisinin genel merkezinde 8. İl Başkanları toplantısına katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Şener, teşkilatlanma çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, katılımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve partililere teşekkür etti.

Gündemdeki konulara da değinen Şener, özellikle anayasa değişikliği konusunda TBMM'deki partileri ülke sorunlarına eğilmek yerine kendilerine ''siyasi rant'' elde etmeye çalışmakla suçladı. Şener, ''TBMM'de ülke sorunları üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorlar. Oysa siyaset, güç ve nüfus için kullanılmamalı'' diye konuştu.

Kamuoyuna açıklandığı güne kadar AK Partili milletvekillerinin bile anayasa değişiklik paketinden haberdar olmadığını savunan Şener, ''Ortada şahsileştirilmiş ve partileştirilmiş bir anayasa metni var'' dedi.  Terör konusuna da değinen Şener, ''Erdoğan hükümetleri'' döneminde öncesinde kesilen terör olaylarının artış gösterdiğini savundu. ''Başbakan Erdoğan'ın, 'neden benimle birlikte terör olayları arttı?' diye sorması gerekiyor'' diyen Şener, Erdoğan'ın hem terörle mücadeleyi caydırıcı önlemler aldığını hem de süreçleri terörü tahrik eder nitelikte yönettiğini ileri sürdü.

Ekonominin de kötü gittiğini anlatan ve 'ekonomi iyiye gidiyor' denildiği halde motorin ve benzin tüketiminde geçtiğimiz yıla göre düşüş olduğuna işaret eden Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, ''Ya ekonomi iyi değil ya da akaryakıt kaçakçılığı var, yoksa iyi giden ekonomide bu düşüş olmaz'' dedi.

Hükümetin ''gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaştığını'' savunan Abdüllatif Şener, ''Böyle devlet yönetilmez. Ya bırakın gidin ya da gelin biz öğretelim'' şeklinde konuştu.