BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA

Şener türban yasağının sorumlusunu buldu

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bazı üniversitelerde türbanlı öğrencilerin içeri alınmadığını savundu.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "YÖK genelge gönderdi, 'başörtülüleri sınıflardan atmayın' diye. Bu sefer pek çok üniversite, başörtülü kızları sınıfa değil, üniversite kampüsünün içine koymuyor" dedi.

Açılışını yaptığı parti binası önünde Osmaniyelilere seslenen Şener, "YÖK genelge gönderdi, 'başörtülüleri sınıflardan atmayın' diye. Bu sefer pek çok üniversite, başörtülü kızları sınıfa değil, üniversite kampüsünün içine koymuyor. Grubu bulunan siyasi partiler 'başörtüsü serbest olmalı' dediği halde bu yasak nereden kaynaklanıyor, nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Başbakan'ın da, onun peşine takılan partilerin de sorun çözmek için değil, sorunlar üzerinden kavga etmeye meraklı oluşundan
kaynaklanıyor. Bu siyaset var ya bu siyaset, bu ülkenin hiçbir ekonomi sorununu çözemez. Çünkü maksatları çözmek değil, bu siyaset bu ülkede hak ve özgürlük taleplerini de karşılayamaz. Görüyorsunuz, bugün Başbakan'ın söylediği lafa bakın. Önceki günlerdeki muhalefet liderlerinin söylediği laflara bakın. Ne Başbakan, ne de diğer partilerin genel başkanları başörtüsü konusunu çözmek için değil, bunun üzerinden siyaset yapmak için çaba harcıyorlar. Biz de Türkiye Partisi olarak diyoruz ki; kavgayı bırakın, didişmeyi bırakın, kini ve nefreti yaygınlaşmayı terk edin" diye konuştu.

Ekonomiye değinen Şener, son günlerde fiyatı rekor şekilde artan domatesi örnek vererek, "Hiç ömrünüzde ülkede fiyatı 5 TL olan domates duydunuz mu? Burada 60-70 yaşında hemşehrilerimiz var. Yaşınız ne olursa olsun, bugüne kadar, bu iktidar iş başına gelinceye kadar, domatesin 5 TL olduğunu, 10 TL olduğunu hiç duydunuz mu? Domates Almanya'da 2.5 TL, Belçika'da 2 TL'dir. Onların milli geliri sizin gelirinizin en az 5 katıdır. Artık menemen, zengin yemeği olmuştur. Yanlış politikaların sonucu budur. Sadece
domates zannetmeyin, bu ülke gıda üretiminde dünyada kendi kendisine yeterli 7 ülkeden biriydi. Ama maalesef bu hükümetin yanlış politikaları sonucu Türkiye et ithal etmeye başlamıştır. Böyle bir şeyi daha önce hiç duydunuz mu? Şimdi bunları yaşıyorsunuz. İşlerin ne kadar ters gittiğini, ülkenin ne kadar yanlış yönetildiğini görüyorsunuz. Şimdi önümüzde Kurban Bayramı var. Eğer hayvan ithal etmezlerse, vatandaş kesecek kurban bulamayacaktır. Buğday ambarı olan Türkiye'deki ekmek fiyatları, Almanya ve Fransa'daki, Hollanda ve Belçika'daki ekmek fiyatlarından da daha pahalıdır. Osmaniye tarım memleketi. Burada fıstık üreticisi var. Başbakan geldi meydanlarda 'fıstığı destek kapsamına alacağız' diye söz verdi. Sözünü tuttu mu? İhracatın yüzde 12 arttığını söylüyorlar. Sekiz ayda ithalat yüzde 31 arttı. Yani ihracat bir artıyor, ithalat 3 artıyor. Türkiye ürettiğini satmıyor. Dışarıdan aldığının ikisini içeride tüketiyor birini dışarıya satıyor. Böyle bir ekonomi yönetimi olmaz. Bu ülkede ekonomiyi yabancı ihtiyaçlarına uygun hale getiren bu hükümettir. Ekonominin düzlüğe çıkması için, işlerin yoluna girmesi için bu iktidarın bu koltuktan inmesi lazımdır. Milli bir ekonominin kurulması gerekir. İşte Türkiye Partisi, milli ekonomi için kolları sıvamıştır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Abdullatif Şener, parti binasının açılış kurdelesini kesti. Şener, parti binasında partililer ile tanıştı.