BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  POLİTİKA

Şener referandumda 'evet' diyecek

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, referanduma itiraz etti, kampanyanın AK Parti'nin işine geldiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Anayasa değişikliği paketi ile ilgili referandumda sanki AK Parti'ye 'evet' denilecekmiş gibi bir ortam yaratılmaya çalışıldığını iddia ederek, ''Anayasa değişikliği gerekli diyenlerden birisi de bizdik, o zaman 'evet' diyoruz'' dedi.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Sinekli Yaylası'nda şenliklere katılan Şener, yaptığı konuşmada, burada mutluluk, birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösterildiğini belirterek, ''Bu her zaman böyle olmalı. Ülkemizin her zamankinden daha fazla bu kardeşliğe ihtiyacı var. Son günlerde istemediğimiz haberleri duymaktan üzüntü duyuyoruz. Fakat bu haberlerin ardından içimizde birlik ve beraberliğin olduğunu hissediyoruz'' diye konuştu.

ŞENER'DEN REFERANDUMA "EVET"

12 Eylüldeki Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma da değinen Şener, şunları kaydetti:

''Anayasa değişikliği paketi ile ilgili yapılacak referandumda sanki AK Parti'ye 'evet' denilecekmiş gibi bir ortam yaratılmaya çalışılıyor. Anayasa değişikliği gerekli diyenlerden birisi de bizdik, o zaman 'evet' diyoruz. 26 maddelik bu paketi incelediğimde bir sivil anayasaya geçişte yapılması gereken pek çok düzenlemenin yer almadığını görüyoruz, ancak bununla birlikte bazı önemli küçük adımlar bulduğumuz için 'evet' oyu vereceğimizi açıklıyorum.''