BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.478,74
HABER /  POLİTİKA

Şener açığa alınan generaller için ne dedi?

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, generallerin görevden alınmasıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, generallerin görevden alınmasıyla alakalı olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Herkesin görev ve sorumlulukları kanunlarla belirlenmiştir. Bakanlar, var olan bir yetkiye dayanarak bu kararı almışlardır. Kararın muhatabı olan kişilerin buna hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır" dedi.

Önümüzdeki günlerde belediye seçimi yapılacak olan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesindeki seçim bürosu açılışı için Bursa'ya gelen Şener, Çelik Palas Oteli'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şener, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları tarafından görevden alınan üç generalle ilgili soru üzerine, "Türkiye hukuk devletidir. Hukuk devletinde kurumlar ve kurallar vardır. Kurumların yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Herkesin yetki ve sorumluluğu anayasa, yasa ve diğer mevzuatlarla belirlenmiştir. Şu anda ortaya çıkan durumla ilgili farklı yorumlar yapılmaktadır. Gerekçelere istinaden farklı değerlendirmeler yapılmaktadır. Bir hakkı yasal olarak talep ettikleri için, maruz kaldıkları durum olarak değerlendirenler vardır. Ama ben fotoğrafa daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de tüm kurumlar ve yetkileri bellidir. Böyle bir durumda, var olan bir yetkiye dayanarak ilgili bakanlar bu kararı almışlardır. Kararın muhatabı olan kişiler açısından da yine buna hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır. Herkes yasalardan kaynaklanan haklarını kullanacaktır ve kullanmalıdır. Olayı bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Zaman zaman bazı olumsuz sonuçlar ortaya da çıksa, sonunda Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu bilip nihai hukuki durum herkes tarafından işin olabiliri olarak kabul edilmelidir"
dedi.

Bir gazetecinin, "Siz olsaydınız aynı kararı verir miydiniz" sorusuna ise Şener, "Önünüze gelecek dosyaya bakarsınız. İlgili kişilerin dosyalarını incelemedim. İncelemediğim kişilerin dosyalarıyla ilgili bir şey söyleyemem. Bakanlığım döneminde önüme gelen dosyaları inceleyip tartışırdık. İlgili kişinin bakışını ve görüşünü alıp ona göre kararını verirdik. Benim dönemimde de yaşanan bazı olaylar vardı. Her verdiğim kararda hukuk neyi gerektiriyor, bunu dikkate almışımdır" cevabını verdi.