BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sendikaların geleceği masaya yatıyor

İşçi hareketinin önemli köşe taşlarından sendikalar çalışma haritalarını düzenleyecekleri bir toplantıda çizecekler.

Abone ol

Sendikal hareketin geleceği 12 Aralıkta düzenlenecek ''Sendikal Konferans'' ile masaya yatırılacak.

Konferansı düzenleyen kurul adına Petrol-İş Ankara Şubesinde basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, konferansın içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Sendikaların, işçilerin daha iyi çalışmak ve daha iyi yaşamak için patronlara karşı verilen mücadeleyle kurulduğunu belirten Aslan, günümüzde işçilerin, iş güvencesi ve sosyal haklar konusunda önemli hak kayıpları yaşadığını söyledi.

KATILIM ÇAĞRISI

Konferansta, sendikaların ortaya çıktığı koşullar ve bugünkü sendikal hareketin durumu ile yenilenme ihtiyacı ve dayanaklarının tartışılacağını ifade eden Aslan, Ankaralı işçi ve emekçileri, işyeri temsilcilerini, sendika şube ve merkez yöneticilerini deneyimlerini paylaşmak üzere konferansa beklediklerini bildirdi.

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen de Türkiye'de emek hareketinin dağınık durumda olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini belirterek, ''2011 seçimini çok önemsiyoruz. Emekçiler kendi kaderlerini belirleyecek'' dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun asgari ücreti belirlemek üzere toplandığını hatırlatan Özgen, 40 milyon kişiyi ilgilendiren bu konu hakkında çalışanlarla bir araya gelerek, bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi.