BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.429,38
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sendikalar açlık grevleri için meydanlarda

Başta KESK ve DİSK olmak üzere birçok sendika cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Abone ol

Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruptakiler ''Ölümler Durdurulsun'' başlığı altında düzenledikleri oturma eyleminde ''Ölüm değil çözüm istiyoruz'' sloganları atarak ıslık çalıp alkış tuttu.

CEZAEVİNDEKİ AÇLIK GREVLERİNİ PROTESTO ETTİLER

Grup adına açıklama yapan Mustafa Turgut, açlık grevlerinin 51. günü olduğunu hatırlatarak, '' Açlık grevi intihar biçimi değildir, bir protesto biçimidir. Kişi kendi iradesiyle bilinçli olarak yiyeceği reddetmektedir''dedi.
Hiçbir zaman açlık grevinin ölüm orucuna dönüşmesini istemediklerini kaydeden Turgut, açlık grevindekilerin taleplerinin ölümler yaşanmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Gruptakiler, yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından dağıldı.

EYLEM SIRASINDA TALİHSİZLİKLER YAŞANDI

Bu arada, Taksim Meydanı'ndan Tünel istikametine ilerleyen nostaljik tramvay, eylem nedeniyle geri gitme kararı aldı. Tramvay, ''ters arşe'' denilen yöntemle geri alınırken teknik bir arıza yaşandı. Tramvay enerji hattından bir tel koptu. Olay kısa süreli paniğe neden oldu. Olası bir tehlikeye karşı hattaki enerjinin kesildiği öğrenildi.

GAZETECİLER DE SENDİKALARA SAHİP ÇIKTI

Tramvay hattındaki arızanın onarımının gündüz vakti yapılacağı ve ara verilen seferlere yarın öğle saatlerinden önce başlanacağı bildirildi.

Öte yandan, ''Ölüm haberi yapmak istemiyoruz'' diyen ve Ertuğrul Mavioğlu ile Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu bir grup gazeteci, Galatasaray Meydanı'nda bir günlük açlık grevi başlattı.
Gazetecilerin, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla başlattıkları eyleme yarın akşam basın açıklamasıyla son verecekleri öğrenildi.