BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Sendikacıya şok hapis cezası

Eskişehir'de, okul müdürüne hakaret eden sendikacı hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

Eskişehir'de, lokantada kendisini masasına davet eden okul müdürüne hakaret eden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hakarete uğrayan okul müdürü şimdi de sendika başkanı hakkında tazminat davası açtı.

Eskişehir Merkez Baksan Mesleki Eğitim Müdürü Osman Anıl, 25 Ekim 2011 günü ziyaret için gittiği Seyitgazi ilçesinde, öğle vakti birkaç meslektaşı ile yemek için lokantaya gitti. Anıl, bu sırada lokantaya gelen Ahmet Kanatlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni, Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Şükrü Erkoca ile yanındaki kişileri yemek için masalarına davet etti. Erkoca kendisini davet eden Müdür Anıl'a, "Sen şerefsizsin, sen sendikacılık yapma. Sendikacılığı sendikacılar yapsın" diyerek hakarette bulundu.

Gerilen ortamı lokantadaki diğer öğretmenler araya girerek yatıştırdı. Müdür Anıl, savcılığa giderek kendisini hakaret ettiği için Sendikacı Öğretmen Erkoca'dan şikayetçi oldu. Dosyayı inceleyen savcılık, meslektaşı Anıl'a hakaret ettiği gerekçesiyle Erkoca hakkında Seyitgazi İlçe Sulh Ceza Mahkemesinde dava açılmasına karar verdi.

'KIZGINLIKLA SÖYLEDİM'

Dava 5 ayda tamamlanarak karara bağlandı. Sanık Erkoca, hakim karşısında hakkındaki iddiaları kabul etti, meslektaşına 'şerefsiz' sözünü söylediğini ancak hakaret kastının olmadığını söyledi. 'Şerefsiz' sözünün ağzından kızgınlık sonucu çıktığını savunan Sanık Erkoca, "Sendika çalışmaları nedeniyle gittiğim Baksan Mesleki Eğitim Lisesi'nde Müdür Osman Anıl'ın yerinde olmadığını, Seyitgazi'ye sendikal faaliyetlerde bulunmaya gittiğini öğrendim. Bu sebeple arkadaş ortamında bu şekilde konuştum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Davacı Müdür Anıl da yemek için masasına davet ettiği sendika başkanı Erkoca'nın kendisine "şerefsizsin" şeklinde hakarette bulunduğu için kendisinden şikayetçi olduğunu, manevi olarak yıprandığını, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Tarafları dinleyen Mahkeme, Sendika Başkanı Erkoca'ya topluluk içerisinde Okul Müdürü Anıl'a 'alenen hakaret ve rencide etmek, manevi olarak yıpranmasına neden olmak' suçundan 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu, cezanın süresi ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede etkin olması gerekçesiyle verilen hapis cezasını Denetimli Serbestlik Kapsamına aldı. Bu bağlamda, sanık Erkoca'nın 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemesi halinde cezaevine girecek ve söz konusu 3 ay 15 gün hapis cezasını çekecek.

Ceza davasını kazanan Okul Müdürü Anıl ise kendisini hakaret eden sendikacı Erkoca hakkında, avukatı İlyas Özkan aracılığıyla bir üst mahkemeye 5 bin liralık tazminat davası açtı.