BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Senden özür diliyoruz

Plastik bir kova senin ilk yuvan oldu. Yağan kar ise ilk battaniyen! Küçücük burnun mosmor, ellerin kaskatı...

Abone ol

Sivas'ta bulunan bir bebek, polisleri göz yaşlarına boğdu. Plastik su kovasında neredeyse donmak üzereyken bulunan bebek, hemen hastaneye yetiştirildi. Burnu soğuktan morarmış, vücudu kaskatı kesilmiş bebeğin, göbek bağı kesildi; küveze alındı.

Doğum oranlarının artırmak için maddi destek sağlanan, çocuk bakımı için maaş bağlanan Avrupayı düşününce, sanırım en çokta bu bebek özrü hak ediyor. Ne dersiniz?

Dün akşam saatlerinde polis ekiplerini arayan bir vatandaş, Altuntabak Mahallesi Altuntabak Caddesi'nde yol kenarında plastik bir su kovası içinde battaniyeye sarılmış bir canlının olduğunu bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, olay yerine gittiğinde kova içinde çıplak vaziyette üzerine bir örtü ve battaniye sarılmış bebek olduğunu fark etti. Bebeği soğuktan korumak için hemen polis aracının içine alan ekipler, olay yerine ambulans çağırdı.

Sağlık ekipleri, kovanın içindeki bebeği araca aldı. Bebeği dikkatle kovanın içerisinden çıkaran ekipler, erkek olduğu ve göbek bağı bile henüz kesilmediği anlaşılan, vücudunda morluklar görülen bebeğe ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Bebek daha sonra Sivas Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çocuk acil servisinde kontrolden geçirilen bebek, buradaki ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Yenidoğan servisinde tedavi altına alınan bebeğin hastaneye getirildiğinde kötü olan sağlık durumunun şimdi iyiye gittiği bildirildi.

BULUNMASAYDI DONABİLİRDİ

Yetkililer, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü ve son günlerde soğuk havanın etkisini gösterdiği Sivas'ta kova içerisinde sokağa terk edilen bebeğin fark edilmemesi halinde donma tehlikesi geçirebileceğini ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer, bebeğin ailesinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.