BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.413,24
HABER /  GÜNCEL

Sen misin rapor vermeyen !

Antalya’nın Manavgat Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersel Ünal, kendisinden rapor isteyen hastası tarafından darp edild...

Abone ol

Antalya’nın Manavgat Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersel Ünal, kendisinden rapor isteyen hastası tarafından darp edildi.
Op.Dr. Ersel Ünal’ın hastası ve yakını tarafından darp edilmesi nedeniyle Antalya Tabipler Odası, Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) tarafından Manavgat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

DOKTORA ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALIDIR
Antalya Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara, sağlıkta şiddetin günümüzde doktorluk mesleğinin önemli sorunları arasında yer aldığını belirterek şöyle konuştu: “Sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddet asla kabul edilemez. Sağlık ortamının özelleştirilmesi ile hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgusu artarak devam ediyor. Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddet artık hekimler açısından birinci derecede mesleki risktir. Bugün hekimlerin canına kastedenlerin aslında tüm insanlarımızın canına kastettiği ortadadır. Meslektaşları olarak arkadaşımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak önerdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının bir an önce çıkması gerekir. Hekimlere yapılan bu saldırılar son olsun. Artık ölmek ya da yaralanmak istemiyoruz.”
Aile Hekimleri Federasyonu ve Antalya Derneği 2. Başkanı Dr. Ebru Erdeğer de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ediyor.”

YUMRUK TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE ATILMIŞTIR
Hastası tarafından darp edilen Manavgat Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersel Ünal da 9 Haziran 2014 tarihinde saat 11.35 gibi U.M. isimli bir hastanın yanına geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastanın yüksek topuk travması vardı. Hastanın muayenesini tamamladıktan sonra gerekli önerilerde bulundum. Zaten bu tür olaylarda ilaçlardan çok önerme daha etkili olduğu için gerekli uyarıları kendisine yaptım. Ama esas hastanın bize geliş sebebi tabi ki şikayetlerinden dolayı değil. Esas geliş sebebi rapor almak. Hasta sanırım iki gün önce acil servise başvurmuş. Oradan rapor talebi olmuş ama rapor alamamış. Hastanın bizden esas isteği geçmiş tarihli rapor. Sorun da zaten bundan kaynaklanıyor.”
Hastanın kendisinden ısrarla geçmiş tarihli rapor istediğini savunan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “hastaya ben 2-3 defa ifade ettim. Belki benim sesimi beğenmemiştir. Sekreterimden rica ettim bir de siz anlatın dedim. Ona rağmen ısrarla devam etti baktım olmuyor. Ortamı yumuşatmak için kendisini dışarıya davet ettim. Sıradaki hastayı çağırdım. Yaklaşık 40 dakika sonra hasta tekrar yanında birisiyle geldi. Aynı şeyleri yineledi. Tekrar geçmiş tarihli rapor istedi. Böyle bir şey mümkün değil dedim. Bunun üzerine tehditler başladı. Arkadan bana yumruk attılar. Tabi ilk yumrukla biraz sersemlemişim arkadan diğer arkadaşla 10-15 kadar yumruk yemişim. Sonrasında biz de hakkımızı kullandık. Adli mercilere şikayette bulunduk. Kulak burun uzmanının kati raporuna göre burun bölgesinde bir kırık, gözaltında görüldüğü gibi ciddi bir morluk var. O bölgede bir kırığım var. Bunlarla ilgili bir rapor aldım.”
(İHA)