BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Sen böyle yaparsan yerine Abdullah Gül gelir!'

Hakan Fidan'ın aday adaylığını çekmesi Ankara'ya bomba gibi düştü. Bütün partilerden eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA

MHP Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Fidan'ın aday adaylığından çekilmesini internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yorumladı.

BUGÜNE KADAR ÇOK FARKLI BİR GÖRÜNTÜ


Bugüne kadar hiçbir MİT müsteşarı siyasete girmemişti, hiçbir MİT müsteşarının adı bir siyasi partiyle bu kadar çok anılmamıştı, hiçbir MİT müsteşarı müsteşarlık yaparken iktidar partisinin belediye başkan adaylarına referans olmamıştı, MİT'in belediye başkan adaylarıyla ilgili not vermemişti, Dış İşleri Bakanıyla, Genel Kurmay ikinci başkanıyla yaptığı kozmik toplantı dışarıya sızmamıştı, hiçbir MİT müsteşarı da Süleyman Şah'la ilgili olarak "ben iki tane bomba sallarım, ordumuz Suriye'ye girer gibi konuşmalar yapmamıştı. Dolayısıyla bugüne kadar çok farklı bir MİT müsteşarı görüntüsü vardı.

HAKAN FİDAN MİT'İ İTİBARSIZLAŞTIRDI

Halbuki MİT ulusal güvenlikle ilgili bir kurum olduğu için başındaki kişinin de kurumun da devlet sisteminde çok özel bir yeri vardır, hepimiz ona saygı duyarız fakat MİT maalesef birilerinin sır küpü, birilerinin tetikçisi, birilerinin operasyon birimi haline geldi, Hakan Fidan bu açıdan MİT'i çok itibarsızlaştırdı ve döndü siyasete gireceğim dedi.

SEN BÖYLE YAPARSAN ABDULLAH GÜL GELİR

Hakan Fidan'ı Ahmet Davutoğlu öne sürdü, onu yanına alarak Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir koz olarak düşündü, Erdoğan da buna razı olmadı ama geçtiğimiz birkaç gün içinde Erdoğan durduk yere Abdullah Gül'ün AKP'ye gelmesinden ve onun orada siyaset yapabilmesinden bahsetti. Böyle olunca sanırım Erdoğan Davutoğlu'na "sen böyle yaparsan ben de seni Abdullah Gül ile değiştiririm" demek istedi. Bunun üzerine Hakan Fidan operasyonu bu şekilde son buldu.

HAKAN FİDAN DEŞİFRE OLDU

Hakan Fidan deşifre oldu. Resmi olarak AKP'li birisi artık MİT'in başında. Devleti AKP'lileştirmek istiyorlardı, AKP yönetimi ve Erdoğan bu konuda çok mesafe kat etmişti, artık MİT'in başında resmen bir AKP'li var. Diğer taraftan Davutoğlu kaybetti, Davutoğlu'nun yine Erdoğan karşısında bir varlığı, bir değeri olmadığı hepimiz tarafından görüldü. Erdoğan otur deyince oturuluyor, kalk deyince kalkılıyor. En kötüsü AKP'nin 2015 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili listesini bizzat Erdoğan yapacak, bu da Hakan Fidan'ın geri çekilmesinin istenmesini ve onun da bunu kabul etmesiyle teyit edilmiş oldu. Bir Cumhurbaşkanı tarih ve millet önünde namusu ve şerefi üzerine tarafsız olacağına dair yemin ediyor ama biz bu yemininden döndüğünü söylüyorduk. Bu gelişmeler bizzat AKP'nin genel başkanı gibi milletvekili listesini Erdoğan'ın yapacağını bize gösterdi. Bu durum demokrasimiz açısından kara bir dündür, kara bir lekedir, bu lekeyi maalesef Türk demokrasisine ve Türk devlet hayatına Recep Tayyip Erdoğan sürmüştür ve Erdoğan da şu anda maalesef Cumhurbaşkanıdır.