BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Semih Balcıoğluna son görev

Ünlü karikatürist Semih Balcıoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Abone ol

Geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitiren ünlü karikatürist Semih Balcıoğlu, bugün Sabah Gazetesi önünde yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Balcıoğlu için ilk tören Sabah Gazetesi önünde yapıldı. Balcıoğlu’nun Türk bayrağına sarılmış naaşı önünde konuşan Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, “Semih ağabey, tek bir çizgiyle bir gazeteden çok daha fazla şey anlatabiliyordu. Her zaman yaptıklarını sevgiyle, beğeniyle, takdirle, hatta biraz da hasetle izledim. Çünkü müthiş bir ufku, sezgisi ve bizim göremediklerimizi gören çok farklı bir gözü vardı” dedi.

Yazar Ülkü Tamer de Balcıoğlu’nu bu kadar üstün bir sanatçı yapan önemli özelliğinin bütün sanat dallarıyla ilgilenmesi olduğunu belirterek, Balcıoğlu’nun üstün bir sanatçı olarak bu dünyadan onurla ayrıldığını söyledi.
Törene eşi Emel Balcığlu, kızı Ömür Balcığlu Brisley, Karikatüristler Derneği yöneticileri, Sabah Gazetesi yazarları, çalışanları ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler katıldı.

Yaşar Kemal de cenaze törenindeydi

Balcıoğlu’nun naaşı, Sabah gazetesi önünde yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Cenaze namazına katılan ünlü yazar Yaşar Kemal gazetecilere yaptığı açıklamada Balcığlu’nun dünyanın en iyi karikatüristlerinden biri olduğunu söyledi. Yaşar Kemal, “Keşke 10 yıl daha yaşasaydı ve eserler vermeye devam etseydi” diye konuştu.
Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan Balcığlu’nun karikatür yarışmalarına yaptığı katkılarla dünya ve Türk karikatürü arasında bir köprü oluşturduğunu ifade etti. Hızlan, “Semih karikatüristlik, çizerlik ve yazarlığı bir arada yürüten ender insanlardan bir tanesiydi” diye konuştu.

Zincirlikuyu Camii’ndeki törene, Balcıoğlu’nun eşi Emel Balcıoğlu, Milliyet yazarı Doğan Heper, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Ertuğrul Özkök , tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra, çok sayıda sanatçı ve gazeteci katıldı.
Devlet sanatçısı unvanı olan, yurtiçi ve yurtdışından aldığı toplam 49 ödülü bulunan ünlü karikatürist Semih Balcıoğlu, geçtiğimiz cuma son karikatürünü de çizdikten sonra kalp yetmezliği nedeniyle 78 yaşında yaşamını yitirmişti.

Haber: Sayime Başçı
Kaynak: İÜHA