BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de polis ve askere saldırı!

Şemdinli'de PKK'lı teröristlerce polis ve askere eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Abone ol
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi’nde PKK'lı teröristler tarafından dün güvenlik birimleri ve resmi binalara ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında cevap vermesiyle kaçan teröristlerden 5'i ilçe merkezinde 2'si ise dağlık alanda etkisiz hale getirildi.
 
Akşam saatlerindeki eş zamanlı saldırıda PKK'lı teröristler Hükümet Konağı, Polis Lojmanları, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine PKK'lı teröristler dağlık alana kaçtı.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist ilçe merkezinde, 2 terörist de Şapatan bölgesinde etkisiz hale getirildi.

YÜKSEKOVA'DA OPERASYON

Yüksekova'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise bir doçka mevzisi imha edildi, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Eylül'de güvenlik güçlerince Kamışlı Kırmızı Tepe mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Operasyonda bir doçka mevzisinin imha edildiği, kimliği belirlenemeyen 1 terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ölen bölücü terör örgütü mensubunun çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, doçka silahı, bu silaha ait 6 kasa mühimmat, RPG 7 roketatar, 3 RPG 7 roketatar başlığı, AK-47 Kalaşnikof silahı, bu silaha ait bir kasa mühimmat ve 2 çanta ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır."