BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de askeri araca bombalı saldırı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler bombalı saldırı düzenledi.

Abone ol

Hakkari'de yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı.

Saldırı, sabah saat 08.00 sıralarında Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü yakınlarında meydana geldi.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Şemdinli İlçesi'nden Tekeli 34'üncü Hudut Tugayına bağlı 2'nci Hudut Taburu yönüne giden askeri araçların geçişi sırasında, teröristler önceden yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamada, 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Bölgede ise hava destekli operasyon başlatıldı.

semdinli.20150824103519.jpg

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı. TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.10 sularında Hakkari/Şemdinli Tekeli köyü bölgesinde bulunan unsurlarımızın yol kontrolü esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman beş silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmişlerdir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

askere-bombali-saldiri.jpg

ŞEHİT AHMET BIÇAKÇI

Hain saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden sözleşmeli er Ahmet Bıçakçı hayatını kaybetti. Ahmet Bıçakçı'nın bekar olduğu ve ailesinin Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi.

biçakçi.jpg

ANKARA MAMAK'A ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kenan Ceylan'ın Ankara'daki evinde yas var.

Mamak Şahintepe Mahallesi 294. Sokak'taki evine gelen yetkililer, Kenan Ceylan'ın şehit olduğu haberini ailesine iletti.

Sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı. Mahalle sakinlerinin de evlerine bayraklar astığı görüldü.

Mamak Belediyesi ekipleri ise Ceylan'ın evinin karşısına taziye çadırı kurdu.

Kenan Ceylan'ın bir ağabeyi, bir de kız kardeşi olduğu, Ankara'daki evinde annesi Güner ve kız kardeşi Ebru Ceylan ile kaldığı öğrenildi. Şehidin kız kardeşi Ebru Ceylan'ın, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci olduğu bildirildi.