BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Şemdin Sakık'la ilgili iki şok iddia

Ergenekon davasında verdiği ifadelerle dikkatleri üzerine çeken Şemdin Sakık hakkında iki şok iddia ortaya atıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - CNN TÜRK'te Ahmet Hakan 'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında Ergenekon davasında gizli tanık olduğunu açıklayan Şemdin Sakık ve ifadeleri masaya yatırıldı.

Programa telefon bağlantısı ile katılan Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün Sakık ile ilgili

ŞEMDİN SAKIK CEZAEVİNDEN ÇIKINCA ASKERE GİTMEK İSTİYOR

Ergenekon Davası'nın gizli tanığı olduğu ortaya çıkan Şemdin Sakık bomba açıklamalar yaptı. Sakık, Öcalan'ı Suriye'den çıkarma planının kendisine ait olduğunu söyledi. Bir de askerlikle ilgili söyledikleri vardı ki çok ilginçti. (DEVAMINI OKU)

ortaya attığı iddialar ise programı karıştırdı. 

İFADESİNİ KİM ALDI?

Zeynep Küçük, Şemdin Sakık 'ın bugünkü konuşmasında Diyarbakır Cezaevi'ne gelen 3 Ergenekon savcısına ifade verdiğini söylemesine karşın, dava dosyasında bu savcılardan bahsedilmediğini, Sakık'ın ifadesinin Diyarbakır Savcısı tarafından 'talimat' yoluyla alındığına dair bilgi olduğunu açıkladı.

2 SAYFA KAYIP

Küçük, yine Sakık'ın açıklamalarından yola çıkarak, Şemdin Sakık'ın Diyarbakır Cezaevi'nde verdiği ifadelerin 2 sayfasının kayıp olduğunu söyledi.

Küçük şunları söyledi:

"Sakık diyor ki...

'Ergenekon'da görevli 3 cumhuriyet savcısı, Diyarbakır'a gelip 3 gün benimle konuştular. Bu sohbetlerde 6 sayfalık zabıt tutuldu. 4 sayfası dosyaya yansıdı 2 sayfası ise eksik. Beğenmediklerini yazmadılar. Ben bunu imzaladım' diyor. 3 Ergenekon savcısının Diyarbakır'a görevlendirilmeleri yok. Bunların hiçbiri dosyaya yansımıyor. Daha sonra Diyarbakır savcısı ifadeyi almış gibi dosyaya sokuluyor."

ŞEMDİN SAKIK ERGENEKON'UN
GİZLİ TANIĞI ÇIKTI


Ergenekon Davası'nda yılın sürprizi yaşandı. "Deniz" kod adlı gizli tanık eski PKK militanı Şemdin Sakık çıktı. Sakık kendi kimliğini kendisi ifşa etti. Açık ifade vermek istediğini söyleyince mahkeme bu isteği kabul etti. Verdiği ifadeler ise bomba etkisi yarattı. Sakık, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bordo berelilerin yaşamını yitirdiği uçak kazasında öldüğünü öne sürdü. (DEVAMINI OKU)

24020.jpg