BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  MEDYA

Selvi'den Milli Gazete'ye bu ayıp size yeter tepkisi

Paralel yapının dinlediği iddia edilen isimlerden Necmettin Erbakan'ı yazan Abdülkadir Selvi, Kamalak ve Milli Gazete'yi bombaladı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, merhum Necmettin Erbakan'ın dinlenmesine sessiz kalmakla eleştirdiği Saadet Partisi ve Milli Gazete'ye tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Huvzullah Gültekin sahte ismiyle terör suçundan 3525580...51110 IMEI numarasıyla eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın dinlendiğini tespit etmişti.

İşte bu gelişmeyi köşesinde ele alan Selvi, Saadet Partisi ve Milli Gazete'nin Erbakan'ın hakkını savunmadığını iddia etti. 17 Aralık sürecinde paralel yapıyı savunmakla suçladığı genel başkan Mustafa Kamalak'a yüklenen yazar, en sert sözlerini Milli Gazete'ye yöneltti.

ÜLKEYİ YÖNETEN KADROLAR YETİŞTİRMESİNE RAĞMEN ERBAKAN YALNIZ ADAMMIŞ

"Bu süreçte şunu gördüm, Türkiye'ye büyük hizmetler etmesine ve ülkeyi yöneten kadroları yetiştirmesine rağmen Erbakan yalnız adammış.

Ailesi dışında onun hukukunu korumak için kimse harekete geçmedi.

Ne onun siyasi mirasını devam ettirdiği iddiasındaki Saadet Partisi ne de kendi elleriyle kurup, ölümüne dek manşetleriyle dahi haşır neşir olduğu Milli Gazete...

PARALEL YAPIYI SAVUNMAK İÇİN YAYIN YAYIN GEZEN KAMALAK

Paralel yapıyı savunmak için yayın yayın gezen Mustafa Kamalak bir kez olsun Erbakan gibi ülkeye hizmetten başka bir derdi olmayan bir muhteremi niye dinlediniz diye sormadı.

Erbakan'ın gazetesi olmakla övünen Milli Gazete bir kez olsun hayatı boyunca meşru mücadelenin dışına çıkmamış ve bu ülkeye büyük hizmetler etmiş olan Erbakan'ı bir terör örgütü üyesi olma iddiasıyla niye dinlediniz demedi.

BU AYIP SİZE YETER

Milli Gazete'de ne bir haber girdi ne de bir köşe yazarı Erbakan'ın hukukunu koruyan yazı yazdı.

Erbakan hocaya yapılan bu haksızlığı biz ortaya çıkardık.

Merhum Erbakan'ın hukukunu Yeni Şafak olarak biz savunduk.

Savunmaya da devam edeceğiz.

Çünkü şuna inanıyoruz ki, kurduğu partiler kapatılsa, darbe dönemlerinde cezaevlerine atılsa da merhum Erbakan her zaman siyasi mücadelesini demokrasi ve hukukun içinde kalarak yürüttü. İslami akımların radikalleştiği coğrafyamızda o hep meşruiyet çizgi içinde ve demokratik mücadeleyi tercih etti.

Erbakan'ı dinleyenler yerine, bu olayı ortaya çıkaran şahsımı hedef seçen Milli Gazete yöneticileri görüyorum ki, yayınladığımız belge karşısında dahi suskunluğunuzu koruyorsunuz.

Bu ayıp size yeter..."