BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL

Selvi'den Karamollaoğlu'na Yenikapı mitingi tepkisi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği Yenikapı mitingini eleştirmesine tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki Yenikapı mitingi tartışmasına Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de dahil oldu. Gazze’de yaşanan katliam üzerine miting yapma kararı alan Saadet Partisi iktidarın Yenikapı mitingi nedeniyle iptal etmişti.

Karamollaoğlu, hükümeti ve Erdoğan'ı "Miting tertip ediyorlar. Kime karşı Allah aşkına. Biz bir miting tertiplemeye karar vermiştik ama siz buna karar verince biz bundan vazgeçtik. İktidarlar miting tertip etmez, iktidarlar icraat yapar" sözleriyle eleştirmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde miting kararını eleştiren Karamollaoğlu'na böyle yüklendi.

"ERDOĞAN'IN TASFİYE OPERASYONU YÜRÜTÜYOR"
"...Erdoğan, Yenikapı’dan milyonların katılımı ile Filistin konusunda dünyaya güçlü bir mesaj vermeye çalışırken, Erdoğan’ı tasfiye operasyonunu yürüten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, ”İktidar miting yapmaz icraat yapar” diye tweet atıyor. Temel Bey, Kudüs denilince milli görüşçülerin kalbi bir başka atar.

"SİZ NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?"
Siz Filistin davasını dünyaya mal eden isimlerden biri olan Erbakan’ın koltuğunda oturuyorsunuz. Kudüs mitinginden siz niye rahatsız oluyorsunuz? 

15 Temmuz gecesi Erdoğan devrildi mi devrilmedi mi diye takip edip, Erdoğan’ı tasfiye etmek için özel fonlar oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri’nden ses çıkmadı. Söz konusu ABD ve İsrail olunca, Suudi Arabistan üç maymunu oynadı.

Trump’ın, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı üzerine Birleşmiş Milletleri harekete geçiren de yine Erdoğan’dı. BM’deki oylamada ABD’nin hezimet yaşamasını sağladı. Filistin’deki zulüme karşı tek ses Erdoğan’dan yükseldi. Meclis’teki Kudüs özel oturumu öncesinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile dünyadaki sessizliğe karşın Türkiye’nin çabasını konuştuk. Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ve Türkiye ile neden uğraştıkları daha iyi anlaşılıyor” dedi.

Filistin’de 8 aylık bebekler katledilirken, ABD başkanı Trump’ın kızı Ivanka ise Netanyahu ile ‘selfie’ çektirmekle meşguldü. Ivanka çek bir selfie! Kanlı olsun..."