BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.436,89
HABER /  MEDYA

Selvi'den Bahçeli'yi kızdıracak koalisyon yazısı

Abdülkadir Selvi, AK Parti-MHP koalisyonu için 4 şart sunan MHP lideri Bahçeli'yi kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Bahçeli için "ülkücülere, "Eli kanlı katiller" diyen Rahşan Ecevit'in eşi Başbakan Bülent Ecevit'in karşısında sigara içmiyor, ayak ayak üstüne atmıyordu" diye yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Kritik görüşme öncesi Bahçeli'nin 4 şartı kamuoyuna yansıdı.

BAHÇELİ'NİN SERT ÜSLUBU

Yeni Şafak yazarı Selvi, bugünkü yazısında Bahçeli'nin koalisyon için olmasını istediği maddeleri yorumladı. Teklifleri kabul edilemez koalisyon şartları olarak değerlendiren yazarın hedefinde Bahçeli vardı.

MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu karşı karşıya getirmek istediğini savunan yazar, 7 Haziran seçimleri sonrası Bahçeli'nin kullandığı sert üslubu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası daha yapıcı bir dil kullandığına dikkat çeken yazar, yazısında Bahçeli'nin 1999 yılında ortağı olduğu koalisyon hükümetindeki duruşunu gündeme getirdi. İşte o yazının ilgili bölümü:

YENİLİR YUTULUR GİBİ DEĞİL

"Kendisi koalisyon ortağı olduğunda, ülkücülere, "Eli kanlı katiller" diyen Rahşan Ecevit'in eşi Başbakan Bülent Ecevit'in karşısında sigara içmiyor, ayak ayak üstüne atmıyordu.
Daha önce, "Versin Bilal'i alsın iktidarı" diyen MHP lideri bu kez, Erdoğan üzerine oynuyor.

Cumhurbaşkanı'nın, “Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiştir. Fiili gücüm var" sözlerine, Bahçeli'nin," Yerli üretim Hitler, Stalin, Kaddafi" şeklinde karşılığı yenilir yutulur değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı insanlık tarihinin en zalim diktatörlerine nasıl benzetebilirsin?

Cumhurbaşkanı'nın sözleri eleştirilebilir ama Hitler, Stalin, Kaddafi benzetmesi yakışık almadı. Bahçeli'nin bu sözlerine rağmen MHP'yi ziyaret konusunun kolay kabul edilebilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.

Şu bilinmeli ki AK Parti, bin iktidarı bir Erdoğan'a değişmez.
Davutoğlu bir Erdoğan'ı bin Başbakanlığa feda etmez."

bahceli̇-davutglu.jpg

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine MHP lideri Bahçeli ile bugün saat 14.00'te bir araya gelecek.

MHP'NİN KOALİSYON ŞARTLARI NELER?