BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Selin Söğütlügil kimdir nereli Atatürk'ün akrabasına bakın

TÜRKİYE'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün amca tarafından akrabası olan Selin Söğütlügil ortaya çıktı. Peki kimdir bu Selin Söğütlügil kaç yaşında? Selin Söğütlügil, Atatürk'ün nereden akrabası? Gelin Selin Söğütlügil'in hayatına yakından bakalım

Abone ol

Selin Söğütlügil dün sosyal medyaya damga vurdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabası olan Selin Söğütlügil kimdir 2019 yılında Meral Akşener'in partisinden milletvekili adayı mı olacak?

Mustafa Kemal Atatürk'ün baba tarafından akrası olan Selin Söğütlügil Amerika'da doğdu. 6 Haziran'da dünyaya gelen Selin Söğütlügil, İstanbul’da Şişli Terakki Lisesi ve İllinois’de St. Charles High School’u bitirdi. New York Fashion İnstitute of Technology ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sanat Tarihi okudu. Halen Londra’da Regents University, Film-Media and Drama School’da Senaryo ve Film Prodüksiyonu üzerine yüksek lisans yapıyor.

Edebiyatın yanı sıra, küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilendi. Dünya genelinde bazı maratonlarda yer aldı. Yüzme İhtisas Spor Kulübü yüzücüsü. Greenpeace, İnsan ve Hayvan Hakları Cemiyeti , Londra Ulusal Arazi Okçuluğu Cemiyeti ve Arkas Yelken Yarış Takımı üyesi. “Kanatlarım Aşk’tandı” isimli ilk şiir kitabı 2015 yılında yayınlandı. Dila, Cana ve Ata Aslan Tütüncü’nün annesi.

İnstagram'ı sık kullanan Selin Söğütlügil, Atatürk fotoğraflarını paylaşamayı ihmal etmiyor.