BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Selin Söğütligil kimdir nereli İyi Parti Atatürk'ün akrabasına bakın

Meral Akşener'in bugünkü partisi İyi resmi olarak kuruldu. İyi partisi üyeleri arasında yer alan isimler merak ediliyor. İyi parti üyelerinden biri de Selin Söğütligil. Peki kimdir bu Selin Söğütligil aslen nereli? Selin Söğütlügil eşi kim özel hayatı ve biyografisi haberimizde.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Selin Söğütliğil Sosyal medyayı da aktif kullanan isim aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabası. Selin Söğütligil'in hayatına gelin yakından bakalım.

Selin Söğütlügil: Mustafa Kemal Atatürk'ün amcasının torunu Hayreddin Oytun Söğütlügil'in kızı. İngiliz The Times gazetesine, Akşener'in partisine katılabileceği ve 2019'da milletvekilliğine aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Akşener'in bildirisini "akıllıca" olarak tanımlıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün baba tarafından akrası olan Selin Söğütlügil Amerika'da doğdu. 6 Haziran'da dünyaya gelen Selin Söğütlügil, İstanbul’da Şişli Terakki Lisesi ve İllinois’de St. Charles High School’u bitirdi. New York Fashion İnstitute of Technology ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sanat Tarihi okudu. Halen Londra’da Regents University, Film-Media and Drama School’da Senaryo ve Film Prodüksiyonu üzerine yüksek lisans yapıyor.

Edebiyatın yanı sıra, küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilendi. Dünya genelinde bazı maratonlarda yer aldı. Yüzme İhtisas Spor Kulübü yüzücüsü. Greenpeace, İnsan ve Hayvan Hakları Cemiyeti , Londra Ulusal Arazi Okçuluğu Cemiyeti ve Arkas Yelken Yarış Takımı üyesi. “Kanatlarım Aşk’tandı” isimli ilk şiir kitabı 2015 yılında yayınlandı. Dila, Cana ve Ata Aslan Tütüncü’nün annesi.