BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Selin Sayek Böke'nin ikinci koltuğu da yeni sahibini buldu!

CHP'den istifasıyla gündeme bomba gibi düşen Selin Sayek Böke'nin başkan yardımcılığı koltuğunun yeni ismi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu olduğu iddia edildi.

Abone ol

CHP Parti Sözcülüğü ve ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Selin Sayek Böke’nin yerine kimin geleceği belli oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi için İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile görüştüğü ortaya çıktı. 

Geçen hafta Böke’nin sürpriz istifasının ardından ilk olarak parti sözcülüğü görevi Bülent Tezcan’a verilmişti. CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine kimin getirileceği parti kulislerinde tartışılırken, Kılıçdaroğlu, perşembe günü Erdoğdu’yu çağırarak MYK üyeliği teklifinde bulundu.

ERDOĞDU İSMİ TARTIŞMA YARATTI

Erdoğdu, bu teklife olumlu yanıt verdi ancak Erdoğdu isminin parti yönetiminde farklı bir tartışma yarattığı da kulislerde konuşuluyor.

MYK’DA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Erdoğdu’nun çarşamba günü yapılacak MYK’ya katılacağı da ifade ediliyor. MYK’da yapılacak tek değişikliğin Erdoğdu ile sınırlı kalmayacağı kulislere yansıyan bir başka bilgi. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğdu ile birlikte, Hakkı Süha Okay gibi bazı yeni isimleri de kurmayları arasına alırken, bazı MYK üyeleriyle de vedalaşacağı konuşuluyor.

CHP'nin sözcüsü belli oldu işte Böke'nin koltuğunun yeni sahibi