BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Selim Sadak'ın fotoğrafına itiraz geldi!

Bakan Egemen Bağış'ın Siirt ziyaretiyle ilgli Twitter'da paylaştığı fotoğraf belediye başkanı Selim Sadak'ı çok kızdırdı.

Abone ol

Egemen Bağış'ın Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın eli bağlı fotoğrafını paylaşmasıyla başlayan tartışmaya son noktayı Egemen Bağış'ın danışmanı İbrahim Bayram koydu.

Selim Sadak'ın Egemen Bağış yanında elleri bağlı olarak duran karesinin Twitter'da paylaşılmasına Sadak tepki göstermiş ve Başbakan Erdoğan'ı Siirt'te karşılamayacağını söyleyerek tepki göstermişti.

Egemen Bağış'ın danışmanı İbrahim Bayram yaptığı basın açıklamasında Selim Sadak'ın ziyaret esnasında hep aynı şekilde durduğunu çekilen bütün karelerde aynı şekilde poz verdiğinin dolayısıyla başka fotoğrafının bulunmadığını söyledi.

Egemen Bağış Twitter'dan yaptığı açıklamada Selim Sadak'ın fotoğraf bahanesiyle süreci baltalama peşinde olanlar tarafından kullanıldığını iddia etti.

screen-shot-2013-03-08-at-4.27.02-pm.png

 Bayram ziyaret sırasında çekilen 4 fotoğrafı da basına dağıttı. Dağıtılan fotoğraflarda sohbet esnasında Sadak'ın aynı şekilde durduğu dikkat çekti.

İŞTE O KARELER:

selim-sadak1.jpg
selim-sadak2.jpg
selim-sadak3.jpg
selim-sadak4.jpg

SELİM SADAK ART NİYETLE SEÇİLDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Selim Sadak fotoğrafın art niyetlice seçildiğini iddia ederek küçük düşürüldüğünü açıklamasında 
16 Şubat 2013 tarihinde AB'den Sorumlu Bakan ve aynı zamanda hemşerileri olan Egemen Bağış'ın Belediyeyi ziyaret ettiğini vurgulayarak, Bizler de ailemizden ve siyasetimizden aldığımız terbiye gereğince misafirperverlik ve nezaketen kendisini ağırladık, Makam koltuğumuzda onore ettik. Ziyaret esnasında sürecin cesaret ile sürdürülmesi konularında düşüncelerimizi dile getirdik. Bu görüşmede yüzlerce karelik fotoğraf ve görüntüler basın tarafından alındı. Beni yakından tanıyan tüm kamuoyu da şunu çok iyi bilir ki; konuşmalarımda beden dilini de kullanırım. Ayrıca karşımdakinin yaşına ve yetkisine bakmadan mütevazı olmaya çalışırım. Bu aldığım aile terbiyem, siyasi anlayışım ve inancımın da gereğidir. Bu görüşmede yüzlerce karelik fotoğraf ve görüntüler olmasına karşın sadece art niyetle yapıldığına şüphem olmayan bir tarzda, adeta cımbızlanarak tek bir fotoğrafımın seçilerek kendisine ait olan sosyal paylaşım sitesinde yayınlama nezaketsizliğini gösteren Egemen Bağış'ı yadırgadığımı, şahsımı, çalışma arkadaşlarımı ve mensubu bulunduğum siyasi tabanı da incitmiştir dedi.

KARŞILAMADA BULUNMAYACAĞIM

Belediye Başkanı Selim Sadak, 34 yıllık mücadeleyi ve çektiği acıları, bedellerin hepsini hiçleştirmeye çalışılmasını asaletten yoksun, nezaketten nasibini almamış bir yaklaşım olarak değerlendirdiğini de belirtti. Sadak açıklamasına şöyle devam etti:

Bundan dolayı Sayın Başbakanın ilimize yapacağı ziyarette kendisi ile gelen Egemen Bağış ile aynı karede yer almamak için Sayın Başbakan'ın ilimizdeki hiçbir programına katılmayacağımı belirtiyorum. Ayrıca, temel sloganımız da olan 'Belediyenin Varlığını Hissettireceğiz' yaklaşımını hizmetlerimizle, halka verdiğimiz değer ile ispatladık ve bu sloganımız hayat buldu. Buna rağmen Belediyemizin varlığını görmezden gelen ve belediyemizi ziyaret programının dışında tutan bu yaklaşımı çalışmalarımızı yok sayan bir durum olarak değerlendiriyor ve eleştiriyorum.