BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Selfie çılgınlığı için yeni cihaz!

Dünya'da büyük moda olan selfie çılgınlığı için tasarlanan cihaz büyük ilgi göreceğe benziyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Ünlü sunucu Ellen DeGeneres'in telefonu ile çekilen Oscar Selfie'si sonrası patlama yapana selfie modası için yeni geliştirilen selfie sopası büyük kolaylık sağlayacağa benziyor.

Bu yıl düzenlenen Oscar Töreni'nde ünlü sunucu Ellen DeGeneres'in telefonu ile Bradley Cooper'ın ellerinden çekilen Oscar Selfie'si sonrası zaten revaşta olan selfie fotoğraf çekme modası adeta patlamaya yaşadı. 

1.20140318111511.jpg 

Opteka ve XShot firmaları moda olan selfie fotoğraf çekimi için kolaylaştırıcı bir alet tasarlayarak selfie çekimin daha kolay hale gelmesini amaçlıyor. Selfie sopası ve Monpods olarak adlandırılan yeni buluşun selfie fotoğraf çekmeyi kolaylaştırdığı belirtiliyor.

2.20140318111649.jpg

Akıllı cep telefonları ve fotoğraf makinaları için tasarlanan sefile fotoğrafları sopanın ucuna yerleştirilen kamera sayesinde düzgün bir açı ile görüntü almasına olanak sağladığı belirtildi. Sopanın tutma bölümünde bulunan düğme sayesinde Selfie çekecek kişinin uygun anı yakaladığında sopa üzerindeki düğme yardımı ile istediği fotoğrafı çekmesine olanak sağladığı belirtildi.

3.20140318111930.jpg

Selfie sopası olarak adlandırılan gelişmiş buluşun aynı zamanda bluetooh ile akıllı telefonlar ile bağlantı kurduğu belirtildi. Monopodlar'ın ilk olarak Samsung telefon modelleri için geliştirildiği belirtilirken Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan cihazın insanların başkalarından fotoğraflarını çekmeleri için soru sormaya çekindiği bir dönemde bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlandığı belirtildi.

24 ile 50 dolar arası fiyatlar ile satışa çıkacağı belirtilen Monopodların ve selfie sopalarının dünyayı kasıp kavuran selfie çılgınları tarafından ne kadar tercih edileceği merakla bekleniyor.