BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
SELÇUK BAYMAZ / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Eski Türkiye'de kim kaldı?
Seçime giderken, barış sürecinin takvimi ne? Yarın büyük ihtimalle Öcalan’ın nevruz mesajı Diyarbakır meydanında kitlelere okunacak.Hem PKK’ya silah bırakma ve demokratik mücadele çağrısı yinelenecek, hem de Türkiye ve Ortadoğu halkları için barış temennileri iletilecek.
Bir demokrasi krizinin eşiğindeyiz Türkiye tıpkı 2001 ekonomik krizinde olduğu gibi bir nefes alamama ve sıkışma hali yaşıyor. Çünkü o döneme benzer biçimde bir demokrasi krizinin eşiğindeyiz.2001’de borca batmıştık, Şimdi ise kirli siyaset bataklığında batmaya doğru gidiyoruz.
Olmak ya da olmamak, işte Kürt sorunu bu
Mantığın bittiği yerde, siyaset başlar Her gerçekliğin içine bir kaşık doğruluk bir kaşık da mantık sınırlarını zorlayan gerekçe konulması,Demokratikleşmesi, şeffaflaşması beklenen bir ülke için kara bir görüntüden başka bir şey değil.
Ak Parti'de Abdullah Gül Faktörü Ak Parti’de Abdullah Gül’ün yeniden partiye dönmesi yolunda söylemler dillendirilmeye başlandı.Buna Başbakan Davutoğlu ve nihai karar alıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan’da eklenince, Ak Parti’nin ilk Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Gül için yeniden dönüş yolu aç
Artık “Endişeli Muhafazakarlar” diye bir kesim var Ak Parti’nin önündeki en büyük tehlike olarak, kendi tabanını oluşturan kesim içerisinde endişeli muhafazakarlar sayısının artması olacağını görüyorum. Çünkü bu kesim alternatif bir siyasi parti söz konusu olduğunda, muhtemelen Ak Parti’yi yalnız bırakıp,