BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selanik'ten çıkan ikinci kahraman!

Aydın'da daha önce MHP'nin açtığı pankart olay olmuştu. Şimdi de CHP'nin açtığı pankart Didim'i karıştırdı...

Abone ol

Aydın’da, ikinci pankart krizi Didim’de patlak verdi.

Daha öncede MHP Aydın il binasına asılan bir pankart uzun süre Aydın ve Türkiye gündemini meşgul etmişti. CHP Didim İlçe Başkanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı’ya destek olmak amacıyla düzenlenen mitingde açılan “Selanik’ten çıkan ikinci kahraman” pankartı da tartışmalara neden oldu.

Mübadele zamanında ataları Selanik’ten Didim’e göç eden Mümin Kamacı’nın, Selanik doğumlu olan Mustafa Kemal Atatürk ile eş değer tutulması tepkileri de beraberinde getirdi.

Pankartı en sert tepkiyi gösteren AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, durumu vahim olarak niteleyerek, “CHP mitingde açılan ‘Selanik’ten çıkan ikinci kahraman’ sözlerinin yazılı olduğu pankart, hepimizi rahatsız etmiştir. Bu pankart 15 gün önce, görevden alınan üçü ağır cezada olmak üzere 24 davadan yargılanan bir o kadar da soruşturma izni verilen belediye başkanı Sayın Mümin Kamacı’nın Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’le eş değer tutulduğu vahim bir görüntü oluşturmuştur.

Hiç kimse sayısız davadan yargılanan bir kişiyle, Atatürk’ü aynı kefeye koyamaz, koyanlarda bunun hesabını vermelidir. Yolsuzluklarla mücadele ettiğini söyleyen, elinde dosyalarla kanal kanal gezen CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Milli Mücadeleye ve Atatürk’ün mirasına gönül veren saygı duyan tüm CHP’lilerin bu pankartın takipçisi olacağına inanıyorum. İlgililerin gereğini yapacağına düşünüyorum”
dedi.

ADD Didim Şube Başkanı Başkan Yardımcısı Gülay Akartuna da, “Başkanımızın Selanikli olması bize gurur verir ama Atatürk’e eş değer biri daha doğmamıştır. Bu görüşümüze tüm arkadaşlarımız katılıyor. Biz Başkanımızın yanındayız, nereli olduğu önemli değil. Biz kendisine karşı haksız bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ise, pankartın kendileri tarafından belirlenmediğini ileri sürerek, “Bizim Belediye Başkanımız Selanik doğumlu değil, Ataları Selanik’ten gelme. CHP bu mitingi Mümin Kamacı’nın görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için yaptı. Herkesimden insan geldi. Pankartları biz belirlemedik. Bazı kurumlar ve demokratik kitle örgütleri pankartlar hazırlamış. Burada pankarta etik uygun değil diyecek değilim.

Ben pankartı fark etmedim, fark etsem de müdahale edecek durumda değiliz. Bununla ilgili gazetelerde yansımalar oldu. Şimdiye kadar Atatürk ‘ü saldıranlar, Cumhuriyetin 80 yıllık dönemini karanlık dönem olarak adlandıran arkadaşlar, şimdi Atatürkçü olmuş. O zaman pankart anlamını bulmuş. Bu bizim organizasyonumuz değil, bir grubun yakıştırması”
şeklinde konuştu.

Bekar, her CHP’linin birer Atatürk olduğunu öne sürerek, “M. Kemal’in yolunda onun ilkelerini savunmak bizim hedefimiz. M. Kemal olmak için çalışıyoruz. Ona benzetilmekten gurur ve onur duyarız” ifadelerini kullandı.