BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
GÜNCEL

Selanik Belediye Başkanı’na dayak

Türkler ve Atatürk hakkındaki olumlu ifadeleriyle bilinen Selanik Belediye Başkanı Butaris, aşırı milliyetçilerden dayak yedi.

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, Yunanistan’da önceki gün sözde ‘Pontus Soykırımı’ iddiaları nedeniyle düzenlenen anma töreninde aşırı sağcı Yunanların saldırısına uğradı. 76 yaşındaki Butaris, Türklere yönelik dostane yaklaşımları ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olumlu görüşleriyle tanınıyordu.

YUNAN Parlamentosu’nun 1994 yılında oybirliği ile kabul ettiği sözde “19 Mayıs Pontuslu Rum Soykırımı’nı Anma Günü” etkinlikleri çerçevesinde Selanik’te “Beyaz Kule” önünde yapılan tören sırasında, kalabalık bir grup, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris’in daha önce Atatürk ve Türkler ile ilgili olumlu ifadelerini hatırlatarak, tören yerini terk etmesini istedi. Milliyetçi Yunanlar, Butaris’e Makedonya konusundaki ılımlı görüşleri nedeniyle de tepki gösterdi. Kendisine yöneltilen hakaret ve küfürlere aldırmayan Butaris tören alanında kaldı. Ancak kısa bir sure sonra kalabalık fanatik bir grup 76 yaşındaki belediye başkanının üzerine hücum etti.

Sitene Ekle