BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan şok suikast iması!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklaması kafaları karıştırdı. Selahattin Demirtaş ölüm tehditleri mi alıyor?

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın önceki gün partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasındaki "Eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse, olabilir, benim bütün arkadaş ve yoldaşlarımdan özel bir ricamdır: Bu gemi limana götürülecek, sizlere emanettir" sözleri, "Selahattin Demirtaş ölüm tehditleri mi alıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamasını değerlendiren T24 yazarı Hakan Aksay, "Seçim kampanyasında heyecan ve gerginlikler yaşanması olağan sayılabilir; ama ülkenin dördüncü büyük partisinin lideri kendi can güvenliğinden kuşku duyduğunu dile getiriyorsa bu normal değildir" dedi.

Hakan Aksay'ın "Selahattin Demirtaş'ın hayatı tehlikede mi?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

DEMİRTAŞ CİDDİ BİR TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKİYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın önceki gün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümü çok önemliydi:

“Eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse, olabilir, benim bütün arkadaş ve yoldaşlarımdan özel bir ricamdır: Bu gemi limana götürülecek, sizlere emanettir. Bunu sizler başaracaksınız. Ben buna canı gönülden, yürekten inanıyorum. Çünkü biz tek bir adam hareketi değiliz."

Oysa bu, sıradan bir seçim konuşmasına pek benzemiyordu. Demirtaş ciddi bir tehlikeye dikkat çekiyordu.

DEMİRTAŞ DAHA ÖNCEDEN DE UYARMIŞTI

HDP lideri daha önce de bazı uyarılar yapmıştı, ama onlar farklıydı. Örneğin, 20 Mart’ta Van’da şöyle demişti:

“Seçim döneminde HDP’nin yükselişini durduramayacakları için provokasyonlar yapacaklardır. Batman’da yapılan da buydu. Batman’dan onlarca ölüm çıkabilirdi. Bu kritik 3 ay süresinde ne kadar kışkırtırlarsa kışkırtsınlar bu yürüyüşten vazgeçmeyeceğiz.”

Bir gün önce de Şanlıurfa’da şunları söylemişti:

"Seçim döneminde, hassasiyetlere saldırılar gerçekleştirebilirler. Sorumluluğu ya HDP'ye ya da diğer toplumsal hareketlere yükleyebilirler. Gençlerimizi tahrik etmeye çalışacaklar. Gerekirse on adım geri atmaktan korkmayın. Bunların provokasyonlarına gelmeyeceğiz."

Ancak bu kez Demirtaş - yukarıdaki bölümden anlaşıldığı kadarıyla - bizzat kendisine (ve/veya parti yönetimine) yönelik bir provokasyon, suikast, saldırı ya da katliam yapılmasını ihtimal dahilinde gördüğünü belli ediyor.