BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan referandum tahmini

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Foreign Policy dergisine verdiği röportajda referandumda Kürtlerin 'hayır' oyu vereceğini ileri sürdü.

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu olduğu cezaevinden Amerikan dergisi Foreign Policy'in sorularını yanıtladı. Demirtaş, AK Parti'ye oy veren Kürtlerin referandumda 'hayır' oyu kullanacağını iddia etti. 

Derginin sorularının avukatları aracılığıyla yazılı olarak yanıtlayan Demirtaş, ‘barış müzakerelerinin başarısız olması ve ardından gelen baskı sonrasında, Erdoğan’ın Kürtlerden oy almak için çabalaması gerekeceğini’ öne sürdü. Demirtaş, “AKP’nin sertlik yanlısı politikalarının yanı sıra demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün askıya alınması, Kürtler tarafından reddedildi. AKP’yle aralarına mesafe koyuyorlar” dedi.

HDP Eş Başkanı, kendisinin tutuklanmasının anayasa değişikliklerine karşı muhalefeti engelleme amacı taşıdığından ‘kesinlikle’ emin olduğunu da söyledi. Demirtaş, “Beş aydır hukuksuz bir biçimde tutuluyoruz ve davanın ne zaman başlayacağını bilmiyoruz. Bir yargı süreciyle değil, hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.