BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan olay AK Parti yorumu!

Reuters'ın sorularını el yazısıyla yanıtlayan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "AK Parti hükümeti desteğini hızla kaybediyor. Türkiye’deki insanlar AK Parti’den bıktı ve onlardan kurtulmak istiyor ve AK Parti de bunu biliyor" yorumunu yaptı.

Abone ol

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığıyla Reuters'ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, "Gösteriler yasaklandı, konuşmak yasaklandı, hükümeti eleştirmek yasaklandı, hatta barışı savunmak terör propagandası sayıldı. Böyle bir atmosferde adil seçim olmasını beklemek imkansız" dedi.

Henüz hüküm giymediği için yasal olarak seçimlere girmesinin önünde bir engel olmadığını söyleyen Demirtaş, "Eğer yargı beni engellerse bu skandal ve suç olur" ifadesini kullandı. Reuters, haberinde HDP'nin yaklaşık yüzde 10-12'lik bir tabanı olduğunu aktarırken, HDP'nin Meclis'e girmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

"AK PARTİ BUNU BİLİYOR"

Demirtaş, "Türkiye'yi 15 yıldır yöneten AK Parti ve Erdoğan, desteğin azalmasından dolayı endişelendiği için erken seçime gitti. Kürt seçmenler, ‘ırkçı bir partiye' oy vermeyecektir. AK Parti hükümeti desteğini hızla kaybediyor, ekonomi krize sürükleniyor" dedi.

Demirtaş, "Türkiye'deki insanlar AK Parti'den bıktı ve onlardan kurtulmak istiyor ve AK Parti de bunu biliyor" yorumunu yaptı.

Reuters, HDP'nin yaklaşık yüzde 10-12'lik bir tabanı olduğunu aktarırken, partisinin meclise girmesinin mümkün olduğu belirtildi.