BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'tan flaş çağrı! Bin kişiye gönderip...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bin kişiye mektup gönderdi. Mektubunda,"Anayasa’ya göre bırakın tutuklamayı, hakkımızda soruşturma bile yürütülemez" diyen Demirtaş, adaletten yana vicdanlı bir tutum çağrısı yaptı.

Abone ol

Tutukluğu devam eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, siyaset, sanat, basın, akademi, hukuk dünyasından bin kişiye mektup göndererek durumuyla ilgili bilgi verdi.

Demirtaş mektubunda HDP'ye yönelik yargılama süreçleri hakkında hukuksal değerlendirme yapılmasını, adaletten yana vicdanlı bir tutum sergilenmesini istedi.

ADALET VE VİCDAN ÇAĞRISI

Mektubunda kendisinin ve partisinin diğer vekil ve yöneticilerinin tutukluluğuna gerekçe olan uygulamaların yasal ve anayasal durumunu değerlendiren Demirtaş, “benim ve partimin görüşlerini, siyasi çalışmalarını desteklemeseniz bile hukuktan ve adaletten yana vicdanlı bir tutum sergilemenizi diliyorum” dedi.

YARGISAL İHLAL MİLLETVEKİLLERİYLE SINIRLI DEĞİL

Demirtaş'ın mektubundan bir bölüm şöyle: “Düşünün ki, milletvekillerinin yasama görevleri, seçme-seçilme hakları ihlal edilmesin diye, Anayasamız kesinleşmiş bir hükmün infazını bile milletvekilliğinin düşmesinden sonraya bırakılmasını emrediyor. Oysa bizler sorumsuzluk kapsamına giren konuşmalarımız nedeniyle 10 aydır tutukluyuz. HDP’ye yönelik yargısal ihlal milletvekilleriyle sınırlı değildir.

İKİ BİNDEN FAZLA ARKADAŞIMIZ TUTUKLANDI

85 belediye başkanı ve aralarında Parti Meclisi üyeleri, il-ilçe yönetim kurulu üyelerinin de olduğu 2 binden fazla arkadaşımız son bir yılda tutuklanmıştır. Bu da HDP’ye yönelik sistematik bir siyasi tasfiye operasyonunun en önemli göstergesidir. Bunlar hukuki tutuklamalar değil, siyasi görüşlerimiz nedeniyle zorla alıkonulmadır.

VİCDANLI BİR TUTUM SERGİLEYİN!

Ve TCK’nın 77. Maddesi’nde düzenlenen “insanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında zamanaşımına da tabi olmayan vahim suçlardır. Bu bilgilendirmeyi göz önünde bulundurarak, HDP’ye yönelik yargılama süreçleri hakkında hukuksal değerlendirme yapmanızı, benim ve partimin görüşlerini, siyasi çalışmalarını desteklemeseniz bile hukuktan ve adaletten yana vicdanlı bir tutum sergilemenizi diliyorum.''