BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  POLİTİKA

Selahattin Demirtaş'ın koalisyon kehaneti

Muharrem Sarıkaya'ya konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kurulacak koalisyonu açıkladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben ilk turda bir sonucun çıkacağını sanmıyorum. Son turda AKP ile CHP kurarlar.” iddiasında bulundu.

Koalisyon mu yoksa erken seçim mi olacak? Kaolisyon senaryolarında geline son durum ne? Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Meclis Başkanlığı seçimi yapılırken, kamuoyunun merak ettiği soruları 4 siyasi parti liderlerine sordu. İşte liderlerin koalisyon arayışlarına ilişkin açıklamaları:

DAVUTOĞLU HÜKÜMETİN KURULACAĞINA İNANIYOR

Yazılmamak kaydıyla görüşlerini açıklayan Davutoğlu'yla ilgili izlenimlerini Sarıkaya böyle aktardı: "Koalisyona dönük görüşleri açısından şu kadarını yazabilirim ki, Davutoğlu da turlardan bir sonuç alacağına ve hükümetin kurulacağına inanıyor. Diğer liderler gibi o da seçimi “en son ve en uzak ihtimal” görüyor."

KILIÇDAROĞLU: OLABİLECEĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Ben olabileceği kanaatinde değilim. Ancak Davutoğlu bir gelsin, ne diyecek, bizim önerilerimize nasıl yaklaşacak onları görelim. İlkelerimizi kabul edeceğinden endişem var ama yine de Davutoğlu’nu dinlemem lazım.”

BAHÇELİ: AKP-CHP KURSUN

DEVLET BAHÇELİ: "Seçim öncesi ve sonrası ortaya çıkan toplumsal kırılmanın onarılması için bu koalisyonun olması daha iyi"

DEMİRTAŞ: SON TURDA KURARLAR

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: “Ne içeriden ne de dışarıdan AKP ile koalisyonda olmayacağımızı baştan açıkladık. Ama bütün bunlara karşın AKP bizimle koalisyon isterse şartlarımız belli, o zaman gelirler bakarız. Ben ilk turda bir sonucun çıkacağını sanmıyorum. Son turda AKP ile CHP kurarlar.”