BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş: Erdoğan kadar seviyesiz değilim!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. Selahattin Demirtaş, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı kadar seviyesiz değiliz" dedi.

Abone ol

HDP EşGenel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada "Aman diyorlar Erdoğan’ı eleştirmeyin, kızıyor, atılacak adımlar geri plana atılıyor. Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı. Ama evlatlarınızın ölüp ölmeyeceğine cumhurbaşkanın ruh hali karar veriyor. Böyle çözüm süreci ilerleyemez. Saray’ın barışa ihtiyacı yok ki, böyle bir derdi de yok" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Serada yetiştirilen naylon iktidarlar olarak ülkeyi yönettiler. İlk kez bir halk hareketinin ben iktidara talibim demesini içine sindiremiyorlar. Olsa olsa proje olarak görüyorlar. Elbette aynı üslupla cevap vermeyeceğiz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı kadar seviyesiz değiliz. Biz halk çocuğuyuz. İçine düştükleri durumun panik halinin ne kadar korku yarattığını da bu açıklamalardan çıkarabilirsiniz.

İKTİDAR HİÇBİR ADIM ATMADI

"Çözüm sürecinde adım attınız mı?" dediklerinde iyi de biz OHAL’i kaldırdık ya diyorlar. Hiçbir adım atmayan iktidar çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyor. Hani adımı attınız da biz engel olduk? Davutoğlu’na soruyorum. Bir tane örnek verin. Güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yapmaya çalıştınız biz buna engel olmaya çalıştık.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRMEYİN KIZIYOR

Başınızdaki patron biz onu eleştirdiğimizde kızıyor. Çözüm sürecini donduruyorsa o sizin sorununuz. Patronunuzdan bu kadar korkmayacaktınız. O sizin genel başkanınız bizim değil. Aman diyorlar Erdoğan’ı eleştirmeyin, kızıyor, atılacak adımlar geri plana atılıyor. Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı. Ama evlatlarınızın ölüp ölmeyeceğine Cumhurbaşkanı'nın ruh hali karar veriyor. Böyle çözüm süreci ilerleyemez. Saray’ın barışa ihtiyacı yok ki, böyle bir derdi de yok.

Adlığı güvenlik tedbirlerine bakın, kendisini korumaya alıyor. Saray’ın koruma ordusu var, özel ordusu. Saray’ın artık gizli bütçesi de var. İstediği yerde kullanabileceği örtülü ödeneği de var. Bu kadar trilyonu ne yapacak Saray acaba? Devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurmuş durumda. Seçim sonuçlarından şimdiden kaygılanmış durumda.

BİZ DE ÇOK ŞÜKÜR TEK ADAMLIK YOK

Şu anda kendi özerkliğini ilan etmiş durumda. Kendisini eleştirdiğimizde sen misin eleştiren diye hakaretler yağdırıyor. Tetikçisi olan parayla tuttukları gazeteciler de akşam TV’lerde gündüz köşelerinde bize tepki veriyor. Bu gemi limana götürülecek. Sizlere emanettir. Biz tek adam hareketi değiliz. Biz olsak da olmasak da… Bizde çok şükür ki, tek adamlık yok bizde olmayacak da. Benimle uğraşmaları canınızı sıkmasın. Tek biriniz kalsanız bile bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir.

Seçim kampanyasında bunlarla uğraşacak halimiz yok. İşimize gücümüze bakacağız. Vaatlerimiz, hayallerimiz, özlemlerimiz var. Geleceğe dair projelerimiz var. Biz bunlara bakalım. HDP’nin büyümesinden soyguncular, hırsızlar korkuyor. Çünkü biz onlardan hesap soracak yegane gücüz. Bütün Ortadoğu’nun dengelerini değiştirecek, ezilenden yana değiştirecek yegane güç olmuştur. Bugüne kadar sokakta görüp korktukları işçiler, kadınlar, gençler iktidara yürüyor, anlayamıyorlar. 7 Haziran’da seçim sonuçları açıklandığında bu başarı sizin başarınız olmuş olacak. Şimdiden bu demokratik zafer hayırlı olsun diyorum.

TSK AK PARTİ İÇİN SEÇİM KAMPANYASINA BAŞLADI

Selahattin Demirtaş, Güneydoğu'da yeniden operasyonların başlamasını TSK'nın AK Parti için seçim kampanyası olarak yorumladı:

Biliyorsunuz Genelkurmay Başkanı Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etti. Görülen o ki Hakkari Mardin'de göstermelik operasyonlarla ordu bizatihi seçim kampanyasına başlamış durumda. Ordunun gücü şu anda AKP'ye nasıl oy devşirebilirim hesaplarıyla oynanıyor. Seçim öncesi çözüm sürecinde adım atmak bir yana, süreci zora sokacak gelişmelerle AKP'ye oy devşirme çabası utanç vericidir. Tek bir askerin canı sizin de bizim de partimizden değerlidir. İnsanların canını oy için harcayacaksanız yazık size.